Sinu Olivera Ivanovića stipendija Hilandara

Iguman manastira Hilandar otac Metodije uručio je sinu tragično ubijenog lidera GI SDP ugovor o stipendiranju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Milena i Bogdan Ivanović sa ocem Metodijem (Foto Novosti)

Iguman manastira Hilandar otac Metodije uručio je u Beogradu malenom Bogdanu Ivanoviću, sinu tragično ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ugovor o stipendiranju. Njime je predviđeno da svakog septembra, do navršenih 18 godina, dobija godišnju stipendiju iz fonda ove duhovne svetinje.

Bogdan je u prisustvu majke Milene bio gost igumana Hilandara i, kako su rekli za „Novosti“, veoma su zadovoljni što jedan od najvažnijih centara pravoslavlja na svetu prepoznao potrebu da im pomogne posle gubitka stuba svoje porodice.

“Velika je čast i radost za Bogdana što je danas imao priliku da se sretne, upozna i razgovara sa igumanom manastira Hilandar. Biti stipendista najvećeg srpskog duhovnog centra ima posebni značaj i sigurna sam da će to Bogdanu mnogo značiti u budućnosti”, rekla je Milena Ivanović.

Poverenik manastira Hilandar za humanitarna pitanja Miloš Stojković istakao je nedavno za “Novosti” da je Oliver Ivanović bio prijatelj svih svetinja na Kosovu i Metohiji, da ih je nesebično pomagao i da zbog toga niko nema pravo da zaboravi to njegovo zalaganje. On je naglasio da je ova skromna stipendija koju su dodelili Bogdanu i njihova poruka „da porodica Ivanović, koja je ubistvom Olivera pretrpela nemerljiv gubitak, nije zaboravljena“.

Bogdan će, kako je ranije i planirano, prvi slobodan raspust iskoristiti da poseti manastir Hilandar i bude gost igumana Metodija.

Ostale vesti

 • “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  “Više pažnje o naslednom i pravu na imovinu u Građanskom zakoniku”

  Na Kosovu je u toku proces izrade Građanskog zakonika. EU podržava Ministarstvo pravde u realiziaciji ovog projekta, a u samu izradu uključeni su i predstavnici pravosuđa i civilnog društva. Pravni stručnjaci iz srpske i albanske zajednice danas su u Gračanici diskutovali o budućem Zakoniku, davali svoje prepuruke i ukazivali na manjkavosti postojećeg zakona.

 • Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Udruženje „Šapa“ zahvalilo prijateljima

  Predstavnici Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ iz Severne Mitrovice, večeras su na prigodnoj svečanosti uručili pojedincima i kolektivima zahvalnice za pomoć i podršku radu ovog udruženja.

 • Đurđevak: Mere ne utiču na rad, a hleba će uvek biti

  Đurđevak: Mere ne utiču na rad, a hleba će uvek biti

  Uvođenje taksi od 100% na proizvode iz centralne Srbije još uvek ne utiče na rad predškolske ustanove „Đurđevak“ u Gračanici. Kažu da zaliha hrane ima, ali da se nadaju da će ubrzo preovladati „zdrav razum odraslih“ i da će mere biti ukinute.

 • Kosovska Kamenica: Zalihe hrane za vrtiće pri kraju

  Kosovska Kamenica: Zalihe hrane za vrtiće pri kraju

  Predškolska ustanova “Pčelica Maja” u Velikom Ropotovu, kod Kosovske Kamenice, za sada ima dovoljne količine hrane za potrebe kuhinje u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za više od 200 mališana, ali zalihe su pri kraju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane