Sinu Olivera Ivanovića stipendija Hilandara

Iguman manastira Hilandar otac Metodije uručio je sinu tragično ubijenog lidera GI SDP ugovor o stipendiranju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Milena i Bogdan Ivanović sa ocem Metodijem (Foto Novosti)

Iguman manastira Hilandar otac Metodije uručio je u Beogradu malenom Bogdanu Ivanoviću, sinu tragično ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ugovor o stipendiranju. Njime je predviđeno da svakog septembra, do navršenih 18 godina, dobija godišnju stipendiju iz fonda ove duhovne svetinje.

Bogdan je u prisustvu majke Milene bio gost igumana Hilandara i, kako su rekli za „Novosti“, veoma su zadovoljni što jedan od najvažnijih centara pravoslavlja na svetu prepoznao potrebu da im pomogne posle gubitka stuba svoje porodice.

“Velika je čast i radost za Bogdana što je danas imao priliku da se sretne, upozna i razgovara sa igumanom manastira Hilandar. Biti stipendista najvećeg srpskog duhovnog centra ima posebni značaj i sigurna sam da će to Bogdanu mnogo značiti u budućnosti”, rekla je Milena Ivanović.

Poverenik manastira Hilandar za humanitarna pitanja Miloš Stojković istakao je nedavno za “Novosti” da je Oliver Ivanović bio prijatelj svih svetinja na Kosovu i Metohiji, da ih je nesebično pomagao i da zbog toga niko nema pravo da zaboravi to njegovo zalaganje. On je naglasio da je ova skromna stipendija koju su dodelili Bogdanu i njihova poruka „da porodica Ivanović, koja je ubistvom Olivera pretrpela nemerljiv gubitak, nije zaboravljena“.

Bogdan će, kako je ranije i planirano, prvi slobodan raspust iskoristiti da poseti manastir Hilandar i bude gost igumana Metodija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane