Šilovo: Kako je Meša postao Mesha

U Šilovu su danas postavljene table sa imenima ulica samo na albanskom jeziku. Nakon reakcije građana i odbornika, table su uklonjene.

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto Puls

Pored ulice na čijoj tabli piše RR./UL. Mesha Selimoviq, postavljena je bila i tabla "uilica Jovan Jovanoviq" i jedna na srpskom - Kosovka devojka.

Dok su table postavljane, meštani su negodovali ističući da je ovim potezom opštinskih vlasti u Gnjilanu prekršen Zakon o upotrebi jezika na Kosovu, kojim je predviđeno da su srpski i albanski jezik ravnopravni.

Odbornik rpske zajednice u Skupštini opštine Gnjilane Milivoje Stojanović kaže za televiziju Puls da je protestovao kod nadležnih.

„Od direktora administracije u Gnjilanu dobio sam odgovor da je reč o tehničkoj greški i da će u najskorije vreme nazivi ulica u Šilovu biti promenjeni na adekvatan način i u interesu građana“, kaže Stojanović.

U popodnevnim časovima, nekoliko sati od postavljanje tabli, radnici su uklonili većinu osim one na kojoj je na srpskom jeziku napisano: „ulica Kosovske devojke“.

Šilovo, selo udaljeno par kilometara od Gnjilana, nastanjeno je isključivo srpskim stanovništvom, a danas u njemu živi blizu dve hiljade ljudi.

Ostale vesti

 • „Deca su naša budućnost i pobeda“

  „Deca su naša budućnost i pobeda“

  Više od 160 mališana predškolske ustanove „Đurđevak“ učestvovalo je na karnevalu koji je organizovan u okviru manifestacije „Dani Opštine Gračanica“. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je da je veliki broj dece „nada da imamo budućnost“.

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane