Sezona odmora uveliko počela, novac jedini problem

Letnja sezona odmara je počela, pojedini meštani opštine Gračanica su rezervisali aranžmane, mada ima i onih koji ne putuju preko turističkih agencija i sami nalaze smeštaj.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija(Foto Kim)

U jedinoj turističkoj agenciji „Holidej plus“ u Gračanici kažu da je sezona letovanja počela u junu mesecu, ali da najviše na odmor meštani odlaze sredinom jula i avgusta.

Turistička agencija „Holidej plus“ u svom programu nudi različite destinacije, ali građane najviše interesuje letovanje na crnogorskom primorju zbog pristupačnih cena.

„Kao jedina turistička agencija u Gračanici nudimo različite destinacije, kao što su Crna Gora, Egipat, Grčka sve zavisi od želje onih koji odlaze na putovanje“ rekla je Anđela Lekić iz turističke agencije „Holidej plus“.

Lekićeva napominje da cene aranžmana koje nudi ova turistička agencija zavise od termina. Te da je su u julu i avgustu cene u većini slučajeva iste, dok je u septembru jeftinije.

„Cene zavise od aranžmana, od toga da li se traži hotelski ili apartmanski smeštaj, cene su jeftinije kada uz smeštaj ne ide i hrana. Apartmanski smeštaj iznosi u proseku oko 400-500 evra, za jednu porodicu, u zavisnoti od destinacije“, rekla je Lekićeva.

Lekićeva napominje da dosta ljudi dolaze da se raspita za putovanja, ali i da odustaju, jer smatraju da je komplikovano dobiti vizu. Međutim, kaže da je agencija tu da pomogne oko toga.

„Obezbeđujemo prevoz, ali ne iz Gračanice već iz Kosovske Mitrovice i Beograda, u zavisnosti da li se putuje avionom ili autobusom. Takođe, zakazujemo termine, prikupljamo dokumentaciju koja im je potrebna za dobijanje vize“, naglasila je Lekićeva.

Pojedini meštani Gračanice i okolnih sela su već bili na odmoru, ima i onih koji tek planiraju putovanje, ali i onih koji na letovanje ne idu zbog loše finansijkske situacije.

„Već sam bila na odmoru u Turskoj preko agencije, mislim da je isplatljivije i bolje kada se putuje tako“, rekla je Brankica Stojanović.

„Ne, ne idem na odmor zbog loše finansijske situacije, bila sam samo jednom u Crnu Goru“, rekla je Sneža Ivanović.

„Ranijih godina sam sa porodicom odlazio na letovanja u Crnu Goru, Tursku, ali ove godine ne idemo zbog nedostatka novca“, rekao je Nebojša Velić.

„Naravno da idemo na odmor, na more. Sami organizujemo svoje putovanje, ne idemo preko agencija“, rekao je Aleksandar Gudžić.

Za sve one koji sebi ne mogu priuštiti odlazak na odmor, tople letnje dane mogu provesti na obližnjem jezeru Gračanica, a sedemdesetak kilometara dalje nalazi se i predivno jezero Gazivode.

Ostale vesti

 • Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Od juče, meštani novobrdskih sela Koretište i Pasjak, imaju redovno snabdevanje vodom. Opština Novo Brdo, iz sopstvenog budžeta, uplatila je Kosovskom preduzeću za distribuciju i snabdevanje električnom energijom  KEDS dve hiljade evra na ime starog duga koji nisu izmirili potrošači, zbog čega je obustavljena isporuka struje za lokalni vodovod.

 • IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  Međunarodna federacija novinara (IFJ) je povodom pritvaranja ekipe Radio Beograda i zadržavanja novinara televizije Pink i agencije Tanjug na administrativnom prelazu Jarinje poslala pismo predsedniku Kosova u kojem se kosovske vlasti pozivaju na poštovanje međunarodnih standarda i prestanak uznemiravanja novinara koji prate događaje na Kosovu.

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane