Vesti
Društvo

Severna Mitrovica: Nalepnica ima dovoljno, nema gužve

U Policijskoj stanici Severna Mitrovica procedura izdavanja kompleta nalepnica vlasnicima vozila sa registarskim oznakama srpskih gradova protiče bez ikakvih problema, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica portparol Kosovske policije za region Mitrovica Sever Branislav Radović.
Severna Mitrovica: Nalepnica ima dovoljno, nema gužve
Severni deo Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Kako bi se izbegle gužve, u okviru policijske stanice otvoreno je više punktova za izdavanje nalepnica i to za sada dobro funkcioniše.

Kako Radović napominje, procedura je brza i jednostavna. Od vlasnika vozila se traži osnovna dokumentacija – lična karta i saobraćajne isprave.

Radović je apelovao na građanstvo da ovu obavezu ispuni što pre, jer je 8. oktobar poslednji dan predviđen za ispunjavanje ove obaveze mada, kako je rekao, sigurno je da će bar na teritoriji Kosovske Mitrovice prag tolerancije policijskih službenika prvih dana primene ove odluke biti visok, s obzirom da znamo da je registracioni centar u Kosovskoj Mitrovici zatvoren, pa su građani radi preuzimanja nalepnica bili prinuđeni da odlaze na teritoriju druge opštine ili na administrativne prelaze.

Nalepnica za sada ima dovoljno, kazao je Radović.Ostale vesti

Od preko 20,000 Goranaca, koliko ih je pre ratnih sukoba, živelo na Kosovu, ostalo je njih blizu 8,000 da čuva goransku tradiciju i zanate. Nadaleko čuveni po orijentalnim poslasticama, goranskim ćevapima i bureku, ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.
  • 24.05.2022
Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022