Vesti
Društvo

Severna Mitrovica: Nalepnica ima dovoljno, nema gužve

U Policijskoj stanici Severna Mitrovica procedura izdavanja kompleta nalepnica vlasnicima vozila sa registarskim oznakama srpskih gradova protiče bez ikakvih problema, rekao je za Radio Kosovska Mitrovica portparol Kosovske policije za region Mitrovica Sever Branislav Radović.
Severna Mitrovica: Nalepnica ima dovoljno, nema gužve
Severni deo Kosovske Mitrovice (Foto arhiva Kim)

Kako bi se izbegle gužve, u okviru policijske stanice otvoreno je više punktova za izdavanje nalepnica i to za sada dobro funkcioniše.

Kako Radović napominje, procedura je brza i jednostavna. Od vlasnika vozila se traži osnovna dokumentacija – lična karta i saobraćajne isprave.

Radović je apelovao na građanstvo da ovu obavezu ispuni što pre, jer je 8. oktobar poslednji dan predviđen za ispunjavanje ove obaveze mada, kako je rekao, sigurno je da će bar na teritoriji Kosovske Mitrovice prag tolerancije policijskih službenika prvih dana primene ove odluke biti visok, s obzirom da znamo da je registracioni centar u Kosovskoj Mitrovici zatvoren, pa su građani radi preuzimanja nalepnica bili prinuđeni da odlaze na teritoriju druge opštine ili na administrativne prelaze.

Nalepnica za sada ima dovoljno, kazao je Radović.Ostale vesti

Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023