Vesti
Društvo

Sevce: Oštećena javna rasveta

U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, došlo je do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rasvetu, usled čega su žitelji ovog mesta sinoć ostali bez osvetljenja. 
Sevce: Oštećena javna rasveta
Ilustracija (Foto Kim)

Na licu mesta vidljivi su i tragovi oštećenja.

Direktor Odeljenja za javne usluge, Siniša Budurić izašao je sinoć odmah po prijavi građana na licu mesta, a nakon toga je i službeno slučaj prijavio policiji.

Opština Štrpce, Odeljenje za javne usluge, će izvršiti popravku oštećenja, ali i raditi na dodatnoj zaštiti samog trafoa.
Ovo je, nakon presecanja cevi za vodovod u mestu Štrpce, drugi slučaj u kratkom vremenskom periodu koji ukazuje na delovanje određene grupe ili pojedinaca sa ciljem izazivanja opšte opasnosti po meštane.

Rukovodstvo Opštine Štrpce će od nadležnih organa zatražiti sve relevatne informacije o ovim slučajevima, posebno za slučaj presecanja vodovodnih cevi u Štrpcu, kako bi građane naše opštine upoznali sa rezultatima dosadašnje istrage a sa ciljem preventivnog delovanja u zaustave.

 Ostale vesti

Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022
Zbog duga za vodu izvršitelji posećuju domaćinstva u Goraždevcu
Stanovnici Goraždevca tvrde da nemaju regulisan odnos sa regionalnom kompanijom za vodosnabdevanje „Hidrodrini“. Ugovori i regulisanje plaćanja u prošlosti nisu mnogo zanimali građane, a ni pomenutu kompaniju, zbog čega su pokrenuti postupci pred javnim izvršiteljem. "Nudimo rešenje", poručuju iz vodovoda.
  • 27.01.2022
Obeležavanje Svetog Save na severu Kosova
U čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Svetog Save  na severu Kosova u osnovnim i srednjim školama će zbog epidemiološke situacije program biti kratak i uz manji broj učenika.
  • 27.01.2022
Težak život porodice Džavrić u Brestoviku kod Peći
Draško Džavrić iz povratničkog sela Brestovik kod Peći već godinama teško živi i izdržava porodicu. On živi sa suprugom i dvoje dece.
  • 26.01.2022
Dr Lukić: Optužbe Zećirijevih neistinite, nehigijenski uslovi razlog za infekciju deteta
Pedijatar Doma zdravlja u Gračanici dr Ivan Lukić negirao je u pisanoj izjavi za RTV Kim da je odgovoran za propust u lečenju jedanaestomesečnog sina Melite i Fadilja Zećirija. On tvrdi da su nehigijenski životni uslovi razlog za bakterijsku infekciju koju je dete dobilo.
  • 26.01.2022
Priština: Protest protiv poskupljenja struje
Uz moto "Ni cent više", nekoliko stotina ljudi okupilo se na protestu u Prištini protiv poskupljenja struje. Okupljeni su od Vlade i Skupštine Kosova zahtevali da ne dozvole poskupljenje struje predviđeno od prvog februara.
  • 26.01.2022