Vesti
Društvo

Sedamdeset godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice

Predstavnici lokalne samouprave i SUBNOR-a danas su u Kosovskoj Mitrovici pologanjem venaca na spomenik palim borcima obeležili 70 godina od oslobođenja ovog grada u Drugom svetskom ratu.
Sedamdeset godina od oslobođenja Kosovske Mitrovice
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Obraćajući se prisutnima, predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić izjavio je da Mitrovica pamti, seća se, poštuje i na dostojanstven način odaje počast palim boricima za slobodu u Drugom svetskom ratu.

“Mi smo u obavezi da pamtimo, poštujemo i da vrednujemo sve ono što su nam naši preci ostavili, da se borimo za naše potomke kako bi budućnost bila svetlija. Za Kosovsku Mitrovicu u Srbiji, za jaku Srbiju sa Kosovskom Mitrovicom”, poručio je Spirić.

Pored Spirića venac na spomenik koji se nalazi na Partizanskom brdu položio je i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, a prisutni su prethodno minutom ćutanja odali poštu palim borcima u Drugom svetskom ratu.

Predsednik opštinske organizacije SUBNOR-a u u Kosovskoj Mitrovici Slobodan Bogićević kazao je "da smo se danas okupili na ovom mestu da položimo cveće i izrazimo ponos i zahvalnost boricima koji su poginugli u periodu između 1941. i 1945. godine boreći se za oslobođenje grada".

Bogićević je naglasio da građani treba da budu dostojanstveni i da se sećaju njihovih podviga, slave i hrabrosti koju su izrazili u borbi protiv fašizma na svim frontovima u našoj zemlji.

Prisutni su nakon polaganja venaca obišli crkvu Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i u blizini glavnog ibarskog mosta na spomeniku “Belom anđelu” položili cveće i odali poštu stradalim tokom poslednjih sukoba na Kosovu 1999.

Povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja grada u Kosovskoj Mitrovici danas će biti otvoren “Mitrovički dvor” i upriličena svečana akademija kojoj će prisustvovati ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022