Vesti
Društvo

SDP: Euleks marioneta u rukama Prištine

Građanska inicijativa SDP negodovala je zbog odluke Euleksa da predsedniku Odbora za ljudska i manjinska prava Skupštine Srbije Mehu Omeroviću ne dozvoli da poseti Olivera Ivanovića.
SDP: Euleks marioneta u rukama Prištine
Sedište stranke SDP (Foto arhiva Kim)

"Zabrana posete gospodinu Omeroviću koji je želeo da se izbliza upozna sa (ne)poštovanjem prava neosnovano pritvorenog gospodina Ivanovića još jednom potvrđuje našu sumnju u regularnost ovog
politički motivisanog procesa", saopštio je SDP i zatražio da Euleks promeni odluku.

SDP je ocenio da je kredibilitet Euleksa narušen nejednakim postupanjem prema Srbima i Albancima, osumnjičenim za zločine na Kosovu.

"U očima srpske javnosti Euleks je postao marioneta u rukama Prištine", navodi se u saopštenju.

"Smatramo da je vreme da Brisel s posebnom pažnjom prati rad svoje najskuplje misije koja se na terenu ne ponaša u skladu sa ulogom koja joj je dodeljena", ističe se u saopštenju SDP-a.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023