Vesti
Društvo

Savići čekaju zimu u novom domu zahvaljujući organizaciji „Srbi za Srbe“

Socijalno ugrožena porodica Savić iz Koretišta, kraj Gnjilana, koja broji 24-oro ukućana, danas je dobila krov nad glavom. Gradnju i potpuno opremanje nove kuće oko 100 kvadratnih metara pomogla je humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“.
Savići čekaju zimu u novom domu zahvaljujući organizaciji „Srbi za Srbe“
Porodica Savić iz Koretišta (Foto RTV Puls)

Prisustvujući svečanosti, episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodoscije zahvalio je humanitarcima, sportistima i svim ljudima dobre volje koji su učestovali u akciji prikupljanja sredstava.

„U porodici Savić je osmoro dece i oni su primer svima da je bogatstvo u deci najveće, a deca bi trebalo da nas naslede na ovim svetim prostorima“, tekao je vladika Teodosije.

Novu kuću osveštao je vladika sa igumanom manastira Draganac Ilarionom i sveštenicima i monasima iz Kosovskog Pomoravlja.

Predsednik organizacije „Srbi sa Srbe“ Igor Rašula rekao je da je danas zaokružen proces koji je trajao duže vremena, ali je sama kuća izgrađena za rekordno kratko vreme, manje od dva meseca.

„Ovo je zaista lep i svečani trenutak kada jedna porodica dobija nov krov nad glavom i počinje da živi životom dostojnim čoveka u 21.veku“, izjavio je Rašula.

Za našeg poznatog košarkaša i reprezentativca Marka Kešelja, koji je od prvog dana učestvovao u akciji, ovo je samo prvi od budućih projekata za one kojima je pomoć neophodna.

Finansijsku pomoć za izgradnju kuće u Koretištu dali su i prijatelji iz Severne Makedonije Saša Bogdanović, predsednik opštine Centar Skoplje i Pera Antić, predsednik Košarkaškog saveza Severne Makedonije.

Domaćin, pedesetogodišnji Predrag Savić nije krio zadovoljstvo jer će novi objekat obezbediti deci pristojan život.

Dvadeset četvoro članova porodice Savić iz Koretišta, u tri generacije, do danas su zajedno živeli u staroj oronuloj kući, a večeras će u novim krevetima i sveže okrečenim sobama spavati Predragov sin sa snajom i osmoro dece.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020