Vesti
Društvo

Saobraćajne gužve u Gnjilanu

Zbog godišnjih odmora, na regionalnom putu Gnjilane-Bujanovac saobraćaj je pojačan, posebno u periodu od 16 do 18 časova, kažu u Kosovskoj policiji.

Saobraćajne gužve u Gnjilanu
Regionalni put Gnilane-Bujanovac (Foto RTV Puls)

Usled dolaska građana uglavnom albanske nacionalnosti iz zemalja Zapadne Evrope, u centru Gnjilana je sve više vozila što prouzrokuje velike gužve i dovodi do kolapsa u saobraćaju u centru grada, kaže portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

"U centru Gnjilana čeka se i do 20 minuta za izlazak iz grada. Građani sve više koriste zaobilazne puteve kako bi izbegli gužvu u samom centru", rekao je Hašani za RTV Puls.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, na administrativnom prelazu Bela Zemlja u petak prilikom ulaska na Kosovo oko podneva čekalo se do 20 minuta, a na izlasku do 40 minuta.

Saobraćajne gužve u Gnjilanu očekuju se do kraja ovog meseca.Ostale vesti

Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021