Saobraćaj usporen zbog snega, u Rapči meštani sami očistili put

Sneg koji već nekoliko dana neprestano pada zadržava se na kolovozima, pa se na putevima saobraćaj odvija otežano. U Gračanici i okolini za sada bez ozbiljnijih udesa. Meštani Gornje Rapče, sela na Gori, sami su uz pomoć lopata očistili put koji je bio zavejan tri dana.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kim)
  • Gornja Rapča (Foto Kim)
  • Gornja Rapča (Foto Kim)

Iako zbog pojačanih snežnih padavina službe za čišćenje snega ne stižu da očiste sve puteve, na sreću, saobraćajnih nesreća sa ozbiljnijim posledicama na teritoriji opštine Gračanica do sada nije bilo.

“Zbog vremenskih uslova koji otežavaju saobraćaj, do sada nije bilo saobraćajnih nesreća sa teže povređenim licima”, kazao je u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Kim Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Iz Hitne pomoći u Lapljem Selu takođe navode da se u proteklih nekoliko dana nisu javljali pacijenti sa povredama zadobijenih u saobraćaju.

„Nije bilo za sada saobraćajnih udesa, niti smo imali pacijante sa prelomima ili nekim povredama zbog snega. Mi smo u pripravnosti, imamo svu opremu, rekla je za RTV Kim dr Sanja Trajković iz Hitne pomoći u Lapljem Selu.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se prestanak padavina.

“Gornja Rapča odsečena od sveta”

Gornja Rapča, naselje u Opštini Gora, bilo je zavejano tri dana. Meštani su danas samoinicijativno uz pomoć lopata očistili put, kaže za RTV Kim stanovnik Gornje Rapče Zećir Zurapi.

“Gornja Rapča je odsečena od sveta, put nije očišćen. Pokušavamo ručno da očistimo, ali teško ide, snega ima preko 60 santimetara. Hvala Bogu, bar struju imamo”, kazao je Zurapi.

Zurapi je zabrinut jer sneg i dalje pada. On se nada da će nadležni preduzeti neophodne mere da se saobraćaj normalizuje.

Gornja Rapča je naselje u Gori koje trenutno broji oko 350 stanovnika.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane