Vesti
Društvo

Sanacija udarnih rupa kao privremeno rešenje

Rupe na prioritetnim putevima na teritoriji opštine Gračanica uveliko se saniraju. Iz opštine poručuju da je u planu trajnije rešenje.
Sanacija udarnih rupa kao privremeno rešenje
Put u Sušici (Foto Kim)

Na teritoriji opštine Gračanica u toku su radovi na popunjavanju rupa na pojedinim lokalnim putevima. Pored toga, u blizini škola obeležavaju se pešački prelazi i postavljaju saobraćajni znakovi.

„Juče je završena ulica prema obdaništu. Popravljen je put na mestima gde je bio oštećen. Prethodno su sanirane udarne rupe na putevima prema Lepini, Skulanevu i Radevu“, rekao je direktor Javnih službi pri opštini Gračanica Zoran Danilović.

Oštećenja puteva mogu da nastanu zbog opterećenja u saobraćaju, ali i u toku zimskog perioda od snega, soli i niskih teperatura, dodaje Danilović i kaže da je u planu trajnije rešenje.

„Planiramo da naredne godine uradimo projekat koji će obuhvatiti kompletno rešavanje problema puteva na celoj teritoriji optine Gračanica“, kazao je Danilović.

Finansijer i glavni izvođač radova je preduzeće AD „Magistrala“ iz Beograda koja je obezbedilo 20 tona asfalta, dok opština usmerava i nadgleda  radove.Ostale vesti

Ivana Vanovac nova predsednica ogranka UNS na Kosovu

Novinarka Radija Mitrovica sever Ivana Vanovac je na izbornoj skupštini održanoj u Gračanici izabrana za predsednicu ogranka Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu.

  • 10.06.2023
SANU: Akademik Krestić ne stoji iza non-pejpera o Kosovu
Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) odbacio je navode da akademik Vasilije Krestić stoji iza "non-pejpera" o Kosovu koji je objavio potpredsednik Vlade Kosova Besnik Bisljimi.
  • 09.06.2023
Oko dve trećine ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da je diskriminisano u poslednjih šest meseci
U poslednjih šest meseci 65 odsto ispitanika iz Severne Mitrovice smatra da im je bilo uskraćeno ili prekršeno neko pravo, a 44 odsto njih veruje da su diskriminisani na osnovu etničke pripadnosti, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC). „Dijalog oči u oči između lokalnih Srba i Albanaca, što manje politike i rešavanje lokalnih problema su ključ“, smatra Dušan Radaković, izvršni direktor ove organizacije.
  • 08.06.2023
Goraždevac: Učenici se oprobali u kvizu znanja
U prostorijama osnovne škole „Janko Jovićević“ održan je „Školski kviz znanja“ na kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Goraždevca, Osojana, Banja, Crkoleza, Vidanja i Suvog Grla.
  • 07.06.2023
Srđan Sentić izabran za zamenika kosovskog Ombudsmana

Skupština Kosova je na sednici u sredu, tajnim glasanjem, izabrala ambasadora Srđana Sentića za novog zamenika Ombudsmana na Kosovu iz redova nevećinskih zajednica. Za Sentića je glasalo 53 od ukupno 73 prisutna narodna poslanika.

  • 07.06.2023
Patrijarh zabrinut što je veronauka degradirana u status programa
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije razgovarao je sa vršiocem dužnosti ministra prosvete Đorđem Milićevićem i izneo zabrinutost što je verska nastava iz statusa predmeta degradirana u status programa, kao i da posle više od dve decenije od vraćanja u prosvetni sistem još nije rešen radno-pravni status veroučitelja.
  • 07.06.2023