Šakira na otvaranju Ibarskog mosta?

U kosovskim medijima poslednjih dana se piše da bi svetska muzička zvezda Šakira mogla nastupiti na otvaranju Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Šakira (Foto Phoenix New Times)

Klan Kosova izveštava da je Šakira, ime poznato u svetu šoubiznisa, pevačica koja će možda nastupiti na svečanom otvaranju mosta na Ibru.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Bedžeta Pacolija rečeno je da „još uvek nema ničega konkretnog, samo je ona (Šakira) predložena“.

„Razgovarali smo i o pitanju otvaranja mosta na Ibru, čija je revitalizacija sada završena i složili smo se da otvaranje bude obeleženo posebnom svečanošću, na kojoj će nastupiti i jedna Američka pevačica, a predložićemo i da most na Ibru nosi njeno ime“, napisao je Pacoli na Fejsbuku nakon sastanka sa gradonačelnikom Južne Mitrovice Agimom Bahtirijem.

Predsednik opštine Južne Mitrovice Agim Bahtiri bio je tajanstveniji po ovom pitanju, pa je otkrio da pevačica koja će nastupiti na otvaranju ovog mosta “nije Amerikanka ni Engleskinja”.
Ono što je, po pisanju albanskih medija, poznato je da se očekuje veliki koncert povodom otvaranja mosta u Mitrovici.

EU, koja je finansirala revitalizaciju mosta, saopštila je dan ranije da nema saznanja o planiranom koncertu.

Otvaranje mosta na Ibru je već nekoliko godina vruća politička tema. Gradonačelnici dva dela grada, jedan Albanac, a drugi Srbin, nikako da se dogovore oko normalizacije putničkog i motornog saobraćaj preko mosta.

Lokalni Srbi traže potpisivanje memoranduma o administrativnoj granici opštine.
Opština Mitrovica koja je administrativno podeljena na jug i sever nema određenu administrativnu liniju. Ovo prema Srbima treba da bude reka Ibar, međutim druga strana se kategorički suprotstavlja.

Potpisivanjem sporazuma, naselja kao Suvi Do, Gušavac i Vinarce naseljena albanskom većinom pripašće pod upravu opštine na severu. Ovo je predviđeno paketom zakona Martija Ahtisarija na osnovu kog je Kosovo proglasilo nezavisnost.

 

Ostale vesti

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

 • Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane