Vesti
Društvo

Sajam zapošljavanja u Zvečanu

Sajam zapošljavanja  u organizaciji  Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ), filijala Kosovska Mitrovica i u saradnji sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica održan je danas u Zvečanu.
Sajam zapošljavanja u Zvečanu
Sajam zapošljavanja (Foto Kontakt plus)

Na Sajam zapošljavanja upućeno je 716 od 8646 lica koja se trenutno nalaze na evidenciji NSZ filijala Kosovska Mitrovica a evidentirano je 20 poslodavaca za 70 radnih mesta.

Direktor filijale zapošljavanja Kosovska Mitrovica Verica Ćeranić izrazila je zadovoljstvo učešćem privatnika  na današnjem sajmu.

“Danas je učešće na Sajmu uzelo 20 poslodavaca koji su izrazili potrebu za raznim poslovima. Ovog puta, potreba je za poslovima u oblasti ugostiteljstva, trgovine,  rudarstva, mašinstva, kao I za farmaceutskim tehničarima”, kazala je Ćeranić.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Srbije Zoran Martinović  naglasio je da je danas svakom čoveku u Srbiji jedna od najvećih vrednosti  radno mesto i posao, a na KiM ta vrednost ima još veći značaj.

“Želeo bih da za mnoge koji ste danas tu ovo bude mesto na kome ćete započeti svoj posao od koga ćete živeti i izdržavati sebe i svoje porodice”, rekao je Martinović.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022