Vesti
Društvo

Sajam zapošljavanja u Zvečanu

Sajam zapošljavanja  u organizaciji  Nacionalne službe za zapošljavanje(NSZ), filijala Kosovska Mitrovica i u saradnji sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica održan je danas u Zvečanu.
Sajam zapošljavanja u Zvečanu
Sajam zapošljavanja (Foto Kontakt plus)

Na Sajam zapošljavanja upućeno je 716 od 8646 lica koja se trenutno nalaze na evidenciji NSZ filijala Kosovska Mitrovica a evidentirano je 20 poslodavaca za 70 radnih mesta.

Direktor filijale zapošljavanja Kosovska Mitrovica Verica Ćeranić izrazila je zadovoljstvo učešćem privatnika  na današnjem sajmu.

“Danas je učešće na Sajmu uzelo 20 poslodavaca koji su izrazili potrebu za raznim poslovima. Ovog puta, potreba je za poslovima u oblasti ugostiteljstva, trgovine,  rudarstva, mašinstva, kao I za farmaceutskim tehničarima”, kazala je Ćeranić.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Srbije Zoran Martinović  naglasio je da je danas svakom čoveku u Srbiji jedna od najvećih vrednosti  radno mesto i posao, a na KiM ta vrednost ima još veći značaj.

“Želeo bih da za mnoge koji ste danas tu ovo bude mesto na kome ćete započeti svoj posao od koga ćete živeti i izdržavati sebe i svoje porodice”, rekao je Martinović.Ostale vesti

Na Kosovu Dan žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji.

  • 08.02.2023
Urednici KoSSev portala uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge
Urednici KoSSev portala Tatjani Lazarević je večeras u rezidenciji Francuske ambasade u Prištini uručen orden viteza Nacionalnog reda za zasluge.
  • 07.02.2023
Z. Potok: Kako je pravni tehničar angažovan kao spremačica u vrtiću ostao bez posla i objašnjenja

V.K. (38, ime poznato redakciji) je pet godina radila na određeno vreme kao spremačica u Predškolskoj ustanovi (PU) „Naše dete“ u Zubinom Potoku, iako je po struci pravni tehničar. Njen poslodavac je bila Opština Zubin Potok sa kojom je imala sklopljen ugovor o stručnom usavršavanju. Isti je produžavan na šest meseci i, kako je navedeno, zaključivan je „radi stručnog usavršavanja i sticanja posebnih znanja i sposobnosti za rad u struci na mestu viši referent za administrativne poslove mesnih zajednica i mesnih kancelarija u MK Zupče“. Ugovor je raskinut još 2018. godine, a V.K. je i dalje bez objašnjenja i posla.

  • 07.02.2023
Sovrlić: Neki mediji stalno šire dezinformacije

"Nažalost, imamo mnogo zagađenog javnog prostora, dok se u pojedinim medijima bliskim vlastima svakodnevno šire dezinformacije", rekla je novinarka N1 Sanja Sovrlić, ukazujući da je javni prostor donekle i vulgaran zbog rečnika koji se koristi u medijima.

  • 07.02.2023
Očišćen mural Novaku Đokoviću

Mural najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću u Orahovcu koji je noćas prekriven belom bojom očišćen je tokom prepodneva.

  • 07.02.2023
Osmeh na dar: Širimo osmehe i motivišemo ljude da posete Kosovo

Humanitarna organizacija „Osmeh na dar“ funkcioniše već sedamnaest godina. "Imamo dva cilja, jedan je da ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji osete da nisu zaboravljeni, a drugi da oni koji nisu nikada posetili KiM dođu i osete kako narod ovde zaista živi i nose ih u srcu tokom cele godine", rekli su u podkastu Radio Goraždevca Marko Lazarević i Aleksandar Trifunović.

  • 06.02.2023