Vesti
Društvo

SAD šalju više od 130 vojnika na Kosovo

Na Kosovo će ove godine doći više od 130 vojnika Nacionalne garde Kolorada i oni će biti raspoređeni za vazdušne napade, evakuaciju žrtava i borbenu podršku zajedno sa NATO snagama, piše RTK.
SAD šalju više od 130 vojnika na Kosovo
Američki Kfor (Foto Sputnjik)

Uz ocenu da se Kosovo smatra mirnim mestom, čelnici Nacionalne garde Kolorada podsetili su vojnike da je Balkan "vruće" mesto.

"Nikada ranije nisam bila u inostranstvu, pa će to biti potpuno novo iskustvo", izjavila je 23-godišnja Kelei Bovers iz Aurore, prenosi MSN News.

Ostali u grupi su veterani koji su služili na raznim mestima.

"Šest meseci sam bio u Avganistanu, vratio sam se posle 40 dana, sada idem na Kosovo”, rekao je Stanton Uoker .

Njegove kolege dodaju da na Kosovo idu “u interesu nacionalne bezbednosti, spremniji su nego ikada do sada i vratiće se sigurno ".Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020