Vesti
Društvo

S. Popović: Ne mogu svi da rade u Opštini Gračanica

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović primao je građane sa kojima je razgovarao o njihovim problemima i poručio da će "razgovarati sa svima".
S. Popović: Ne mogu svi da rade u Opštini Gračanica
Srđan Popović u razgovoru sa građanima (Foto OG)

Na današnji razgovor došlo je više od 30 građana, u nadi da će uz pomoć prvog čoveka Opštine Gračanica i njegovih saradnika moći da reše svoje probleme. Glavni problemi socijalne su prirode, najviše nezaposlenost, a bilo je i razgovora o drugim temama.

Popović je sa građanima razgovarao više od pet sati, ističući da su on i Opština Gračanica posvećeni rešavanju njihovih problema, ali da i sami građani treba da budu znatno aktivniji.

"Građani od lokalne samouprave pomoć i podršku mogu očekivati onoliko koliko je u njenoj nadležnosti. Mnogi misle da je zapošljavanje u opštinskim rukama. Nažalost, ne mogu svi da rade u Opštini. Potrebno je i da građani iznesu svoje ideje, a mi ćemo pomoći koliko možemo", kazao je Popović.

Na razgovor sa gradonačelnikom su danas došli i supružnici Dejan i Snežana iz naselja "Bergen" u Ugljaru.

"Imamo šestoro dece, niko ne radi, a nerešeno je i stambeno pitanje. Predsednik nas je lepo primio i saslušao, nama je bilo važno da neko čuje za naše probleme. Rekao je da će pomoći koliko može", kazala je Snežana nakon susreta sa Popovićem.

Na razgovoru je bila i Svetlana Gudžić.

"Očekujem da će se nekako rešiti i moj problem, zato sam i ovde. Imam poverenje u sadašnju vlast i predsednika. Sve pohvale za njegovo ponašanje i za to na koji način se ophodi prema narodu. Svaka čast", navela je Svetlana.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kaže da je razgovor sa njim do sada zatražilo oko 400 građana, kao i da se taj broj stalno povećava.

Do sada je razgovor sa njim obavilo više od 200 stanovnika Gračanice i okoline.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021