Rusi u poseti manastirima na KiM

Grupa od pet momaka iz Rusije ovih dana boravi na Kosovu kako bi obišla manastire i videla kako žive lokalni Srbi. Direktor škole u Babinom Mostu Žarko Petrović kaže da njihova poseta ima i humanitarni karakter.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rusi u poseti manastiru Gračanica (Foto Žarko Petrović)

Direktor OŠ “Milan Rakić” u Babinom Mostu Žarko Petrović koji je danas primio goste iz Rusije navodi da ova poseta ima humanitarni karakter.

“Ova delegacija koja je iz Rusije došla da poseti Kosovo i Metohiju, donirala je novac za izgradnju zida manastiru Svete Petke, u blizni Sočanice, dok su jedan deo novca donirali i narodnoj kuhinji u Prekovcu”, kazao je Petrović za RTV Kim.

Gosti iz Rusije danas su obišli manastir Gračanicu i Gazimestan.

Andrej Ljenov je četvrti put na Kosovu. Ovoga puta je poveo i svoje drugove kako bi im pokazao manastire i svakodnevni život Srba na Kosovu.

“Došao sam ovde sa momcima jer želim da im pokažem manastire, kao i to koliko je lepih mesta ovde. Za mene je, a nadam se i za njih, sve ovo interesantno i neobično”, kazao je Ljenov.

Petrović kaže da Rusi svojim delima pokazuju neizmerno prijateljstvo prema Srbiji, pogotovu prema narodu koji živi na Kosovu i Metohiji.

“Druga organizacije iz Rusije, pod nazivom `Jedinstvo pravoslavnih naroda` već 9 godina zaredom vodi decu sa Kosova u Rusiju, tamo deca obilaze razne gradove, prošle godine sam i ja, sa mojom decom iz Babinog Mosta, bio u Moskvi sedam dana”, kazao je Petrović čiji gosti sutra planiraju put ka Kosovskoj Kamenici, Novom Brdu i obilazak narodne kuhinje u Prekovcu.

Ostale vesti

 • (Ne)transparentnost Opštine Parteš

  (Ne)transparentnost Opštine Parteš

  Iako je 2014. godine „nagrađena“ „Crnim božurom“, Opština Parteš, prema rečima većine panelista debete u Medija centru u Čagavici, danas može da se pohvali dobrom saradnjom sa medijima i građanima. Ipak, MALS poručuje da transparentnost nije na zadovoljavajućem nivou.

 • PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

  PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, promovisao je doktore nauka sa četiri fakulteta, a od 10 njih, najviše doktora je sa Medicinskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane