Rusi u poseti manastirima na KiM

Grupa od pet momaka iz Rusije ovih dana boravi na Kosovu kako bi obišla manastire i videla kako žive lokalni Srbi. Direktor škole u Babinom Mostu Žarko Petrović kaže da njihova poseta ima i humanitarni karakter.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rusi u poseti manastiru Gračanica (Foto Žarko Petrović)

Direktor OŠ “Milan Rakić” u Babinom Mostu Žarko Petrović koji je danas primio goste iz Rusije navodi da ova poseta ima humanitarni karakter.

“Ova delegacija koja je iz Rusije došla da poseti Kosovo i Metohiju, donirala je novac za izgradnju zida manastiru Svete Petke, u blizni Sočanice, dok su jedan deo novca donirali i narodnoj kuhinji u Prekovcu”, kazao je Petrović za RTV Kim.

Gosti iz Rusije danas su obišli manastir Gračanicu i Gazimestan.

Andrej Ljenov je četvrti put na Kosovu. Ovoga puta je poveo i svoje drugove kako bi im pokazao manastire i svakodnevni život Srba na Kosovu.

“Došao sam ovde sa momcima jer želim da im pokažem manastire, kao i to koliko je lepih mesta ovde. Za mene je, a nadam se i za njih, sve ovo interesantno i neobično”, kazao je Ljenov.

Petrović kaže da Rusi svojim delima pokazuju neizmerno prijateljstvo prema Srbiji, pogotovu prema narodu koji živi na Kosovu i Metohiji.

“Druga organizacije iz Rusije, pod nazivom `Jedinstvo pravoslavnih naroda` već 9 godina zaredom vodi decu sa Kosova u Rusiju, tamo deca obilaze razne gradove, prošle godine sam i ja, sa mojom decom iz Babinog Mosta, bio u Moskvi sedam dana”, kazao je Petrović čiji gosti sutra planiraju put ka Kosovskoj Kamenici, Novom Brdu i obilazak narodne kuhinje u Prekovcu.

Ostale vesti

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

 • Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane