Vesti
Društvo

Rušenje stare škole u Drajčićima

U selu Drajčići, u opštini Prizren, u toku je rušenje stare osnovne škole, potvrdio je KIM radiju učitelj u penziji Toma Tomić.
Rušenje stare škole u Drajčićima
Drajčići (Foto arhiv KIM)

On je rekao da su Albanci iz jedne privatne firme, najverovatnije na zahtev nadležnih iz opštine Prizren, jutros došli u Drajčiće i srušili krov škole.

„Došla je albanska firma da sruši našu školu, navodno kako bi tu bila izgrađena nova. Škola je podignuta jos 1904. godine na srpskom imanju. Srbi su je sagradili kako su znali i umeli. Evo, gledam kroz prozor od kuće i ne mogu da se smirim, dva bensendina sam popio, srušili su krov i stali, ja se bojim da reagujem, hiljadu ljudi sam zvao, hoće li da obustave radove ne znam“, kazao je učitelj Toma KIM radiju.

Učitelj je dodao da je škola radila i posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo.

„Posle 1999. godine škola je radila, nastavu su pohađali Albanci. Iako je stara, bila je očuvana, jedna od najlepših škola. Ja sam u njoj proveo 38 godina. Ne mogu ništa da uradim, od bola ne mogu da odem tamo jer ću umreti na licu mesta“, kazao je Tomić.

Drajčići je selo u opštini Prizren u Metohiji i deo je Sredačke župe. Selo ima oko 200 stanovnika srpske i muslimanske nacionalnosti.Ostale vesti

Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021