Vesti
Društvo

RTK: Đurić prekinut slučajno

Uprava kanala RTK2 obavestila je javnost da se prekid prenosa govora Marka Đurića desio isključivo slučajno i bez ikakve namere.
RTK: Đurić prekinut slučajno
Priština (Foto Kim)

Kosovski javni servis je na oba svoja kanala (RTK1 i RTK2) u direktnom prenosu, emitovao jučerašnju debatu „Izgradnja srpsko-albanskih odnosa".

Međutim, tokom obraćanja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, program je prekinut na kanalu RTK2.

U ovoj televiziji objašnjavaju da je do tok prekida došlo zbog prekida u napajanju električnom energijom, u delu televizije gde je bila smeštena tehnika.

"Obaveštavamo gledaoce koji su zahvaljujući angažmanu osoblja Javnog servisa Kosova, debatu pratili na celoj teritoriji Kosova, da se radi o slučajnom i ni u kom slučaju namernom prekidu emitovanja prenosa tokom govora direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića", navedeno je u saopštenju Uprave kanala RTK2.
Ostale vesti

Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023
Vladika Teodosije u Orahovcu: Crkva je uz svoj narod

Vladika raško-prizrenski Teodosije stigao je u Orahovac kako bi pružio podršku meštanima, u danima kada se suočavaju sa novim provokacijama i tenzijom povodom celokupne situacije na Kosovu.

  • 31.05.2023
Porfirije: Srbi na Kosovu imaju pravo da na svojoj zemlji žive u miru sa drugima
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je srpski narod na Kosovu ima i potrebu i pravo da živi na svojoj zemlji u miru i međusobnom razumevanju sa drugima.
  • 30.05.2023
SPC: Patrijarh Porfirije uputio podršku srpskom narodu na Kosovu
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije uputio je večeras "snažnu poruku podrške" srpskom narodu na Kosovu, posle molebana u hramu Svetog Save na Vračaru.
  • 29.05.2023
Vladika Teodosije u Zvečanu služio moleban

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio moleban za mir u crkvi Svetog Đorđa u Zvečanu, a potom u porti razgovarao sa narodom.

  • 29.05.2023