Vesti
Društvo

Rok za prigovore na rezultate male mature produžen do 18 časova

Zbog tehničkih problema na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dao je hitno naređenje svim direktorima škola da se vreme za eventualne prigovore na završne testove učenika produži danas do 18 časova, prenosi FoNet.
Rok za prigovore na rezultate male mature produžen do 18 časova
Ilustracija (Foto N1)

Roditelji će na taj način imati vremena da, ukoliko su nezadovoljni, prigovore na rezultate završnih ispita, ostave u školama.

Kako se navodi, ministarstvo je u stalnom kontaktu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i eUpravu i nadležnom firmom EON (Evolution online) za održavanje servera, gde je i nastao danas problem, kako bi se isti što pre otklonio.

Uz žaljenje zbog neprijatnosti koja je nastala u vreme koje je važno za, pre svega, decu, pa i roditelje, da se saznaju rezultati, Ružić je naložio direktorima škola da omoguće uvid u test i rezultate u samim školama dok se problem sa portalom ne reši, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021