Vesti
Društvo

Rok za objavljivanje liste dobitnika stanova u Gračanici i L. Selu produžen do kraja meseca

Rang lista dobitnika stanova u Gračanici i Lapljem Selu za koje je konkurs bio raspisan 28. marta ove godine će biti objavljena do 30. septembra, naveli su iz Informativne službe Opštine Gračanica za Kim radio.
Rok za objavljivanje liste dobitnika stanova u Gračanici i L. Selu produžen do kraja meseca
Stambena zgrada u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Opština Gračanica je raspisala 28. marta Javni poziv za dodelu stambenih jedinica u Gračanici i Lapljem Selu, a rok za objavljivanje liste dobitnika bio je 130 dana od dana krajnjeg roka za predaju aplikacija, odnosno 28.4.2022. godine.

Iz ove lokalne samouprave su na upit Kim radija "kada će biti objavljena lista dobitnika stambenih jedinica" odgovorili da je na sednici Komisije za izbor i odlučivanje o porodicama kojima je potrebno stambeno zbrinjavanje održanoj dana 5.9.2023. godine, odlučeno je da se produži rok za objavljivanje rang liste dobtnika do 30.9.2023. godine.

"Kao razlog za produženje roka za objavljivanja rang liste navodi se da je pristigao veliki broj aplikacija. Takođe, zbog sezone godišnjih odmora Komisija nije radila u punom sastavu i obilazak stranaka na terenu je bio otežan upravo zbog odsustva samih podnosilaca zahteva", navodi se u pisanom odgovoru dostavljenom našoj redakciji.

Podsetimo, javni poziv je bio raspisan za dodelu 89 stambenih jedinica, a pravo na podnošenje aplikacija imale su porodice i pojedinci koji nemaju stan ili kuću u svom vlasništvu, oni koji su ostali bez stana i kuće usled rantih dešavanja ili poseduju stambenu površinu ispod socijalnih stambenih normi, te porodice i pojedinici koji žive u objektima koji ugrožavaju njihovu bezbednost, raseljena lista i povratnici.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023