Vesti
Društvo

Renoviranje kanalizacione mreže u Novom Badovcu

U Novom Badovcu u toku su radovi na rekonstrukciji kanalizacije čime će, prema rečima nadležnih, biti rešen problem odvođenja otpadnih voda u ovom naselju.
Renoviranje kanalizacione mreže u Novom Badovcu
radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže (Foto Kim)

Menadžer ovog projketa Opštine Gračanice Vladica Trajković ističe da je obnova kanalizacionih cevi bila je neophodna jer su stare cevi bile uske, pa je često dolazilo do zapušenja i izlivanja šahti.

„Obnova je bila preko potrebna zato što je koleketor bio začepljen zbog zapušenja filtera i mehanizma za pročišćavanje otpadnih voda kod naselja Novi Badovac. Kolektor nije funkcinisao pa je dolazilo do prelivanja šahti kroz lokalni potok i otpadne vode su tekle sve do centra Gračanice. Pored izlivanja u njivama, samim potokom se širtio smrad do Gračanice“, kaže Trajković.

Trajković navodi da su jednim delom odgovorni i meštani jer se u kanalizacionim cevima nalazili razni predmeti.

Direktor opštinskog Odeljenja za urbanizam, katastar i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović ističe da je renoviranje kanalizacione mreže bilo neophodno.

„Sve fekalije idu u poljoprivredna zemljišta, tako da je ovaj projekat bio neophodan, zbog toga što se neprestano zagađivala naša životna sredina“, kaže Jovanović.

Vrednost ove investicije iznosi 27 hiljada evra, a sredstva za renoviranje kanalizacione mreže u Novom Badovcu obezbedila je Opština Gračanica.Ostale vesti

Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020
Počeo upis u srednje škole
Uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, u srednjim školama na centralnom Kosovu počeo je upis učenika. I ove godine, najveće je interesovanje za Medicinsku školu.
  • 09.07.2020
„Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji“
"Kosovski Srbi uvek trpe posledice nestabilnosti u Srbiji, zato što se uglavnom oslanjaju na srpsko društvo, na srpsku vlast", naveo je komentarišući proteste u Srbiji programski direktor NVO "Aktiv" Miodrag Marinković. Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević ističe da su Srbi na Kosovu "naviknuti da budu disciplinovani".
  • 09.07.2020
Svetski mediji: Haotični protesti u Beogradu, suzavac i sukobi na sve strane
Svetski mediji su pisali o drugoj večeri protesta u Beogradu, navodeći da je policija ponovo ispaljivala patrone suzavaca na hiljade demonstranata okupljenih ispred Skupštine Srbije, i da je bilo povređenih, uključujući i neke opozicione lidere, tokom haotičnih sukoba.
  • 09.07.2020