Vesti
Društvo

Renoviran sportski teren

Sportski teren u dvorištu škole „Kralj Milutin“ u Gračanici renoviran je i zvanično otvoren. Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović i direktor Kancelarije Vlade Kosova za pitanja zajednica Srđan Popović prisustvovali su otvaranju.

Renoviran sportski teren
(Foto Kim)

I ovo je život, reči su direktora kancelarije za pitanja zajednice, Srđana Popovića. Prema njegovim rečima, stvoreni su elementarni uslovi za druženje mladih koji se redovno okupljaju na ovom igralištu. Popović je inicijator ovog projekta.

„Objekat će biti jednako važan i za školu koja će na adekvatniji način moći da izvodi fizičko vaspitanje“, kazao je Popović.

Gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović, rekao je da je igralište sada funkcionalnije za mlade koji se ovde redovno okupljaju.

„Igralište nije bilo bezbedno do sada. Inače, sve ovo ne bi imalo smisla kad ne bi bilo omladine koja se ovde redovno okuplja“, rekao je gradonačelnik.

Rekonstrukcija igrališta je potez opštine koji će mladima puno značiti, rekao je nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi „Kralj Milutin“, Dejan Živić.

„Nastava će biti podignita na viši nivo, jer je igralište sada daleko bezbednije. Osim toga, deca će moći da koriste ovo igralište i u van-nastavnim aktivnostima“, rekao je nastavnik fizičkog Dejan Živić.

Projekat je finansirala norveška ambasada. Povodom svečanog otvaranja igrališta, zaposleni u Opštini Gračanica i radnici škole „Kralj Milutin“ odigrali su prvu utakmicu na renoviranom terenu.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023