Vesti
Društvo

Rekordi: Cena goriva na severu Kosova 217 din, raste i na jugu

Cena goriva na Kosovu iz dana u dan raste, kako južno, tako i severno od reke Ibar. Na severu Kosova došlo je do novog povećanja, samo pet dana nakon prethodnog, te je sada cena goriva za 15 dinara veća. Rast cena primetan je i južno od reke Ibra, a prema nezvaničnim saznanjima KoSSeva, nova poskupljenja moguća su već od večeras.
Rekordi: Cena goriva na severu Kosova 217 din, raste i na jugu
Sa benzinske pumpe (Foto KoSSev)

Cene goriva na Kosovu ne prestaju da rastu. Danas su novinari KoSSeva obišli više benzinskih pumpi na severu Kosova i južno od Ibra.

Na NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Kosovskoj Mitrovici je pre samo pet dana cena litra dizela kao i benzina skočila na 202 dinara.

Na ovoj istoj pumpi, još sinoć je došlo do novog poskupljenja, cena je skočila za 15 dinara, te i benzin i dizel koštaju 217 dinara.

Slična je situacija i na drugim benzinskim pumpama u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu. Cene se uglavnom kreću između 215 i 217 dinara, kako za benzin, tako i za dizel.

Na benzinskim pumpama u Grabovcu cena goriva je 215 dinara, u Zvečanu, kod železničkog mosta je za dva dinara viša, kako za benzin, tako i za dizel. Plin se prodaje za 120 dinara po litru.

Gorivo se prodaje po istoj ceni i na NIS-ovoj pumpi u Zvečanu, kao i na DM pumpi nedaleko od muslimanskog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022