Vesti
Društvo

Rekordi: Cena goriva na severu Kosova 217 din, raste i na jugu

Cena goriva na Kosovu iz dana u dan raste, kako južno, tako i severno od reke Ibar. Na severu Kosova došlo je do novog povećanja, samo pet dana nakon prethodnog, te je sada cena goriva za 15 dinara veća. Rast cena primetan je i južno od reke Ibra, a prema nezvaničnim saznanjima KoSSeva, nova poskupljenja moguća su već od večeras.
Rekordi: Cena goriva na severu Kosova 217 din, raste i na jugu
Sa benzinske pumpe (Foto KoSSev)

Cene goriva na Kosovu ne prestaju da rastu. Danas su novinari KoSSeva obišli više benzinskih pumpi na severu Kosova i južno od Ibra.

Na NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Kosovskoj Mitrovici je pre samo pet dana cena litra dizela kao i benzina skočila na 202 dinara.

Na ovoj istoj pumpi, još sinoć je došlo do novog poskupljenja, cena je skočila za 15 dinara, te i benzin i dizel koštaju 217 dinara.

Slična je situacija i na drugim benzinskim pumpama u Kosovskoj Mitrovici i u Zvečanu. Cene se uglavnom kreću između 215 i 217 dinara, kako za benzin, tako i za dizel.

Na benzinskim pumpama u Grabovcu cena goriva je 215 dinara, u Zvečanu, kod železničkog mosta je za dva dinara viša, kako za benzin, tako i za dizel. Plin se prodaje za 120 dinara po litru.

Gorivo se prodaje po istoj ceni i na NIS-ovoj pumpi u Zvečanu, kao i na DM pumpi nedaleko od muslimanskog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice.Ostale vesti

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023
Odbor za obrazovanje: Školama obezbeđen ogrev, uskoro humanitarni turnir
Drugo polugodište u svim školama na teritoriji opštine Gračanica je počelo na vreme, a nastava se odvija neposredno. Srednjoškolci su se u školske klupe vratili 16, a osnovci 23. januara. Sve škole trenutno imaju dovoljnu količinu ogreva, rečeno je na prvoj vandrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u skupštinskoj sali Opštine Gračanica. 
  • 02.02.2023
Todić: Radovi u selu Dren se danas ne izvode
"Jutros smo obavešteni da danas radovi na proširenju puta u selu Dren neće biti izvođeni. Međutim, na licu mesta je i dalje prisutna policija, kao i meštani i vlasnici parcela koje su tema ekproprijacije", potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 02.02.2023
Srbi iz sela Dren i danas protestuju, traže momentalnu obustavu radova

Žitelji sela Dren kod Leposavića proveli su noć na otvorenom, na putu koji vodi ka njihovim imanjima, gde se radi na otvaranju novih puteva i proširenju postojećih zbog gradnje policijske baze. Oni zahtevaju momentalno obustavljanje radova.

  • 02.02.2023
Miran protest u selu Dren; Izvode se radovi na putu gde je uzurpirano zemljušte
Na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci vlade u Prištini izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije. Žitelji Drena mirno protestuju zbog radova.
  • 01.02.2023