Vesti
Društvo

Regionalna sigurna kuća u Zubinom Potoku i dalje funkcioniše

Sigurna kuća i dalje stoji na raspolaganju ženama kojima je naša pomoć potrebna, kazala je za KoSSev koordinatorka ove ustanove, Dalija Medić.
Regionalna sigurna kuća u Zubinom Potoku i dalje funkcioniše
Sigurna kuća u Zubinom Potoku (Foto Radio Kontakt Plus)

Ona je demantovala navode koje je na današnjoj sednici skupštine opštine Severna Mitrovica na albanskom izneo radnik Sigurne kuće, Mentor Boja, a koje su mediji koji izveštavaju na srpskom jeziku, uključujući i KoSSev, preneli na osnovu simultanog prevoda.

U nastavku prenosimo demantij koordinatorke Regionalne sigurne kuće i direktorke Nevladine organizacije Centar za osnaživanje i razvoj žena.

Ovom prilikom želim da, kao koordinatorka Sigurne kuće demantujem izjavu, jer ona nije tačna.

Regionalna sigurna kuća funkcioniše i svi upošljeni na ovom zadatku, već treći mesec i dalje stoje na raspolaganju potencijalnim korisnicima bez isplate mesečnih zarada i bez logističke podrške koju smo imali na raspolaganju do pre nekih mesec dana, kada su nam iz dvorišta sigurne kuće na vrlo grub način, oduzeta dvoje vozila koja nam je opština Severna Mitrovica ranije ustupila na korišćenje.

Ne bih želela da obeshrabrim žene koje se možda nalaze u teškoj situaciji i koje su izložene nasilju. One moraju da znaju da im Sigurna kuća stoji na raspolaganju.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023