Vesti
Društvo

Redovna nastava u srpskim školama na centralnom Kosovu

Vlada Kosova uvela je nove mere ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima i nastavu na daljinu, odnosno putem interneta. Škole na centralnom Kosovu koje funkcionišu po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije nastavljaju normalno sa radom, potvrdili su za RTV Kim direktori škola.
Redovna nastava u srpskim školama na centralnom Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Direktor OŠ “Kralj Milutin” Vladimir Milkić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da se nastava odvija normalno.

“Prva smena je krenula u 8:00 časova ujutru, druga smena od 10:45 časova I, na kraju, treća smena od 13:15 časova. Za sada prekida neće biti. Sve se odvija po planu i programu uz poštovanje epidemioloških mera”, naveo je Milkić.

Direkotor Gimnazije u Lapljem Selu Dejan Denić ističe da “sve funkcioniše kao i do sada”.

“Naša škola radi kao i do sada, sve funkcioniše po istom sistemu. Imamo odeljenja koje delimo u grupe. Jedna grupa dolazi u školu, druga časove pohađa on-lajn”, kazao je Denić.

Slično je ponovila i direktorica Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem Selu Dragica Mitić.

“Radimo po planu i programu koji je usvojen septembra meseca, u pitanju je kombinovani model. Jedna grupa učenika je u školi, dok druga nastavu prati on-lajn. I dalje poštujemo sve propisane epidemiološke mere”.

Da se nastava u srpskim školama pohađa po planu, potvrdio nam je i direktor OŠ “Miladin Mitić” Ljubiša Karadžić.

Podsetimo, učenici na Kosovu koji nastavu pohađaju po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije, nakon pauze od aprila meseca, ponovo su se u školske klupe vratili 21. septembra, dok su nastavu od 1. septembra pratili “na daljinu”.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021