Vesti
Društvo

Redovna nastava u srpskim školama na centralnom Kosovu

Vlada Kosova uvela je nove mere ograničenja u borbi protiv koronavirusa, među kojima i nastavu na daljinu, odnosno putem interneta. Škole na centralnom Kosovu koje funkcionišu po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije nastavljaju normalno sa radom, potvrdili su za RTV Kim direktori škola.
Redovna nastava u srpskim školama na centralnom Kosovu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Direktor OŠ “Kralj Milutin” Vladimir Milkić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da se nastava odvija normalno.

“Prva smena je krenula u 8:00 časova ujutru, druga smena od 10:45 časova I, na kraju, treća smena od 13:15 časova. Za sada prekida neće biti. Sve se odvija po planu i programu uz poštovanje epidemioloških mera”, naveo je Milkić.

Direkotor Gimnazije u Lapljem Selu Dejan Denić ističe da “sve funkcioniše kao i do sada”.

“Naša škola radi kao i do sada, sve funkcioniše po istom sistemu. Imamo odeljenja koje delimo u grupe. Jedna grupa dolazi u školu, druga časove pohađa on-lajn”, kazao je Denić.

Slično je ponovila i direktorica Ekonomsko-trgovinske škole u Lapljem Selu Dragica Mitić.

“Radimo po planu i programu koji je usvojen septembra meseca, u pitanju je kombinovani model. Jedna grupa učenika je u školi, dok druga nastavu prati on-lajn. I dalje poštujemo sve propisane epidemiološke mere”.

Da se nastava u srpskim školama pohađa po planu, potvrdio nam je i direktor OŠ “Miladin Mitić” Ljubiša Karadžić.

Podsetimo, učenici na Kosovu koji nastavu pohađaju po planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije, nakon pauze od aprila meseca, ponovo su se u školske klupe vratili 21. septembra, dok su nastavu od 1. septembra pratili “na daljinu”.Ostale vesti

Dan zastave Albanije
Danas se navršava 108 godina od proglašenja nezavisnosti Albanije. Crveno crne zastave istaknute širom Kosova.
  • 28.11.2020
Od ponedeljka nastava na daljinu za srednjoškolce i osnovce od 5. do 8. razreda
U srpskim sredinama na Kosovu od ponedeljka 30. novembra, za osnovce od 5. do 8. razreda i učenike svih srednjih škola, biće organizovana nastava na daljinu. Ovu informaciju je za Kontakt Plus potvrdila Jasmina Dedić, načelnica školske uprave na Kosovu.
  • 27.11.2020
U PU „Đurđevak“ nema zaražene dece
Predškolska ustanova „Đurđevak“ sa osam odeljenja i preko 500 mališana funkcioniše na teritoriji opštine Gračanica. Nema zaražene dece, a koronavirusom je inficiran jedan radnik ove ustanove, potvrdila je za RTV Kim direktorica "Đurđevka" Radica Parlić. U objektu koji se nalazi u blizini OŠ "Kralj Milutin" nastava se odvija u izmenjenim uslovima.
  • 27.11.2020
Smene u opštini Gračanica, Bratislav Lazić novi zamenik predsednika?
Saša Danić, potredsednik Opštine Gračanica smenjen je danas, saznaje RTV Kim u opštinskim krugovima. Na njegovo mesto biće imenovan direktor Kliničko bolničkog centra "Priština" u Gračanici, Bratislav Lazić. Predsednik opštine Srđan Popović prethodno je smenio dvojicu direktora opštinskih odeljenja.
  • 26.11.2020
Podrška NVO projektima “da se novac ne bi vratio u budžet”
Odbornici Skupštine opštine Gračanica usvojili su juče predlog o dodeli finansijskih sredstava za 14 nevladinih organizacija koje će u narednom periodu realizovati projekte čiji je cilj “sprečavanje širenja virusa kovid-19 i ublažavanje njegovih posledica”. Odbornici su, iako pojedini nisu bili zadovoljni načinom odobravanja projekata, podržali predlog “da se  novac ne bi vratio u budžet”.
  • 26.11.2020
Gračanica: I nakon dve godine neizvesno kada će početi izgradnja bolnice
Sredstva za izgradnju bolnice u Gračanici su uplaćena, izjavio je februara meseca ove godine zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović. Parcela je obezbeđena, tvrdi direktor Kliničko-bolničkog centra dr Bratislav Lazić. „Planovi su tu, apsolutno ne postoji nijedan razlog da mi u to sumnjamo“, istakao je on.
  • 26.11.2020