Vesti
Društvo

Raspust od 31. decembra

Zimski raspust za đake biće kako je i planirano, od 31. decembra do  24. januara, odlučeno je na sednici Kriznog štaba, izjavila je ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.
Raspust od 31. decembra
Ilustracija (Foto istock)

Kisić Tepavčević je posle sednice Kriznog štaba rekla da je ocenjeno da školska sredina nije rizično mesto zaražavanja.

Ukoliko se narednih dana uoči pogoršanje situacije, razmatraće se pomeranje raspusta, dodala je ona.

Putnici iz nekoliko zemalja južne Afike moraće da urade PSR test na aerodromu, uz obavezu da 14 dana budu u karantinu, a u tom periodu će biti još jednom testirani, kazala je Kisić Tepavčević.

Na aerodromu će putnici iz Južnoafričke Republike, Bocvane, Zimbabvea, Namibije, Lesota, Mozambika i Malavija morati da urade PCR test zbog novog soja virusa, a potom će za njih važiti period od 14 dana karantina u mestu boravka, istakla je ona.

Posle sedam dana, dodala je Kisić Tepavčević, ponovo će morati da urade PCR test.

"Nema sumnje da će i soj omikron doći kod nas. Za sada se čini da nije strašno kao što je izgledalo na prvi pogled, ali i dalje važe sve mere prevencije", rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je ponovo pozvala da se vakcinišu svi koji to nisu uradili i iznela podatak da je do sada imunizovano 57 odsto punoletnog stanovništva, a naglasila je da su negativan PCR test ili potvrda o vakcinaciji i dalje uslov za ulazak u zemlju.

Kada je reč o skupu SNS u Areni, Kisić Tepavčević je rekla da je okupljanje odlagano nekoliko puta zbog epidemiološke situacije i da su maske deljene na ulazu, a postojala je i dezobarijera.

"Kada su osobe vakcinisane oko vas, to je mera bezbednosti", rekla je ona i dodala da se važenje kovid propusnica neće menjati i da su one imale efekat da se mladi vakcinišu u većem broju.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022