Raseljeni na Brezovici danima bez struje

Kolektivnim centrima na Brezovici, u kojima je smešteno oko stotinu raseljenih iz Uroševca i Prizrena, u petak je isključena struja zbog neplaćenog računa od preko 2.000 evra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Štrpce zimi (Foto arhiva Kim)

Raseljenim licima u „Junioru“ i još dva kolektivna centra na Brezovici, račune za struju za predviđenih 330 kilovata plaća Komesarijat za izbeglice. Ukoliko prekorače taj limit, raseljeni su dužni da sami snose troškove.

Dugovanja za struju, prema rečima interno raseljenih u kolektivnim centrima, nisu izmirili zbog visokih računa koji se od novembra meseca obračunavaju po duplo skupljoj industrijskoj tarifi.

„Prošle godine u ovo vreme, mi kao stanari nismo doplaćivali više od 250 do 300 evra, što znači da smo po sobi, odnosno porodici, doplaćivali po desetak evra. Sada nam je samo za novembar mesec došlo da platimo oko 200 evra po sobi“, kaže Milan Janjić iz Uroševca, koji sa porodicom stanuje u kolektivnom centru u hotelu „Junior“.

„Veoma je teško, Nemamo ni najosnovnije, ručak ne možemo da skuvamo, deca ne mogu da uče da se igraju... Mi ćemo čekati još nekoliko dana, ali ako ništa ne bude, neka nam obezbede prevoz i neka nam obezbede smeštaj u Srbiji“, rekao je Janjić.

U Hotelu Junior ima sedmoro dece, u druga dva centra za raseljene je veliki broj starijih osoba.

„Veoma je hladno, grejemo se preko centralnog grejanja za šta je neophodna i struja, pa nam preko agregata puštaju po dva sata ujutru i uveče. A samo sinoć je palo oko 15 do 20 centimetara snega, spoljna temperatura je stalno oko ili ispod nule“, zaključuje Janjić.

Prema Janjićevim rečima, raseljeni iz Uroševca i Prizrena o isključenju struje kolektivnim centrima i razlozima koji su do njega došli obavestili su Komesarijat za izbeglice, Opštinu Štrpce i zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića.

Ovo nije prvi put da raseljeni smešteni u „Junioru“ imaju problema sa strujom.  

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane