Vesti
Društvo

Ranilug: Lokalni predstavnici i inspektori o nezakonitoj eksploataciji peska

Predsednica opštine Ranilug Katarina Ristić Ilić sastala se danas sa predstavnicima inspekcije, Redžepom Spahijuom i Haljimom Halilijem, zbog nezakonitog iskopavanja i eksploatacija peska na teritoriji ove lokalne samouprave.
Ranilug: Lokalni predstavnici i inspektori o nezakonitoj eksploataciji peska
Iskopavanje peska na Binačkoj Moravi (Foto Fejsbuk)

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje su sprovedene u pogledu sprečavanja nezakonite eksploatacije peska iz rečnog korita i poljoprivrednih parcela koje se protežu duž reka.

Razmatrani su i dalji koraci nadležnih u cilju sprečavanja iskopavanja. Radovi na eksploataciji peska počeli su da ugrožavaju poljoprivrednike koji strahuju od erozije i obrušavanja zemljišta, a što im ometa obavljanje poljoprivrednih radova.

Svetozar Aleksić i Bojan Ristić čije poljoprivredno dobro direktno ugrožavaju kopači peska, prisustvovali su sastanku i prisutnima detaljno obrazložili stanje na terenu.

Potpredsednik opštine Vladica Aritonović i komandir policijske uprave Ranilug Nebojša Popović, kao i predstavnici opštinske inspekcije takođe su prisustvovali sastanku.Ostale vesti

Novak Đoković odlikovan Ordenom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je Ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
  • 21.01.2022
Brnabić: Poništene dozvole, odluke, rešenja, stavili smo tačku na Rio Tinto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
  • 20.01.2022
Bogatstvo firme nije u novcu i klijentima, već su to ljudi
Pre skoro četiri godine, dva mladića imala su viziju, koja je dovela do toga da zakorače u nepoznato i počnu novo poglavlje u svojim životima. Osnovali su, sada već jako uspešnu IT kompaniju, želeći da budu produktivni članovi društva, ali u svom rodnom gradu.
  • 20.01.2022
Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice u Lapljem Selu čije je stanove u jutarnjim časovima zahvatio požar. Ona je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nije bilo povređenih.

  • 20.01.2022
Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda
Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest koji su planirali da održe u ponedeljak 24. januara u Gračanici.
  • 20.01.2022
Laplje Selo: Neočišćeni dimnjak najverovatniji uzrok požara
Stanari zgrade koja se nalazi preko puta OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu su primetili požar na krovu tog objekta u ranim jutarnim časovima. Lokalna vatrogasna ekipa je odmah po pozivu izašla na teren, ali je usled neposedovanja adekvatne opreme bila prinuđena da pozove pomoć iz Prištine. Prištinski vatrogasci zbog problema sa merdivinama nisu mogli momentalno da pristupe gašenju vatre koja je uzrokovala veliku materijalnu štetu.
  • 20.01.2022