Vesti
Društvo

Ranilug: Lokalni predstavnici i inspektori o nezakonitoj eksploataciji peska

Predsednica opštine Ranilug Katarina Ristić Ilić sastala se danas sa predstavnicima inspekcije, Redžepom Spahijuom i Haljimom Halilijem, zbog nezakonitog iskopavanja i eksploatacija peska na teritoriji ove lokalne samouprave.
Ranilug: Lokalni predstavnici i inspektori o nezakonitoj eksploataciji peska
Iskopavanje peska na Binačkoj Moravi (Foto Fejsbuk)

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima koje su sprovedene u pogledu sprečavanja nezakonite eksploatacije peska iz rečnog korita i poljoprivrednih parcela koje se protežu duž reka.

Razmatrani su i dalji koraci nadležnih u cilju sprečavanja iskopavanja. Radovi na eksploataciji peska počeli su da ugrožavaju poljoprivrednike koji strahuju od erozije i obrušavanja zemljišta, a što im ometa obavljanje poljoprivrednih radova.

Svetozar Aleksić i Bojan Ristić čije poljoprivredno dobro direktno ugrožavaju kopači peska, prisustvovali su sastanku i prisutnima detaljno obrazložili stanje na terenu.

Potpredsednik opštine Vladica Aritonović i komandir policijske uprave Ranilug Nebojša Popović, kao i predstavnici opštinske inspekcije takođe su prisustvovali sastanku.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete Srbije: Izvesno da školska godina počinje na vreme
Izvesno je da školska godina počinje na vreme, 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za školsku 2022/23. godinu, saopštili su za Tanjug iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
  • 17.08.2022
Na Kosovu nastavak restrikcija struje do stabilizacije energetske situacije
Operator sistema, transmisije i tržišta električne energije Kosova (KOSTT) je saopštio da će se redukcije struje nastaviti do stabilizacije energetske situacije. U saopštenju za medije KOSTT je naveo da restrikcije mogu da variraju iz dana u dan u zavisnosti od opterećenja.
  • 17.08.2022
Koliko je ženama važno ulepšavanje i šminka

Izlazak ili proslava ženama i devojkama su postali gotovo nezamislivi bez šminke, često i one profesionalne. Na centralnom Kosovu sve je više ponude profesionalnog meke up-a. Neizostavno je i takozvano izlivanje ili nadogradnja noktiju. Koliko sve to košta i da li je danas na ceni prirodni look?

  • 17.08.2022
Sve je počelo kad je deda Drakče kupio satelitsku antenu
Stefan Veljković, otac, sin, suprug, prevodilac, pisac, edukator i menadžer. Tako bi se mogla opisati neka njegova zanimanja, po fazama života.
  • 17.08.2022
Restriktivna isključenja struje na severu
Zbog loših energetskih prilika na kosovskim elektranama, za danas su najavljene restrikcije električne energije i na severu Kosova.
  • 17.08.2022
Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022