Vesti
Društvo

Ramosaj pozivao građane da piju vodu iz gradskog vodovoda

Gradonačelnik opštine Dečani Baškim Ramosaj poručio je građanima da je voda za piće u toj opštini bezbedna i čista.
Ramosaj pozivao građane da piju vodu iz gradskog vodovoda
Ilustracija (Foto Pixabay)

On je u intervjuu za KTV rekao da će nastaviti da pije vodu u selima u kojima je bilo dosta slučajeva trovanja, kako bi dokazao da voda nije kontaminirana, prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, građani bi trebalo da povrate poverenje u vodovod Hidrodrini i koriste vodu, kao i da im on lično garantuje da je bezbedna.

"Trenutno smo u kampanji kako bismo uverili građane da voda može da se pije. Ja lično već dva, tri dana pijem tu vodu. Hidrodrini je veoma obazriv i tvrdi da voda ima dobre parametre", rekao je on.

Iako su ponovljeni rezultati pojedinih uzoraka vode bili dobri Institut za javno zdravlje u Prištini rešio je da ih pošalje na analizu u inostranstvo.Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021