Vesti
Društvo

Rakočević: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića

Dvadeset godina od ubistva novinara, dopisnika “Večernjih novosti” Milana Pantića na njegovom grobu u Jagodini su se zajedno našli porodica, kolege iz “Novosti”, pomoćnik glavnog urednika Milan Babović, predsednik UNS-a Živojin Rakočević, direktor nedeljnika “Novi put” Ljubiša Bata Vujić, brojni prijatelji i kolege.
Rakočević: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića
Rakočević na grobu M. Pantića (Foto UNS)

Tradicionalno su sa groblja otišli na mesto ubistva, do obližnjeg ulaza u zgradu u kojoj je Pantić živeo. Tamo se i ovog prepodneva nalazila sveža ruža na ploči na kojoj piše: “Na ovom mestu je mučki usmrćen neumorni tragalac za istinom. Novinara možete ubiti, ali njegovo delo i istinu- ne”. Svi su zatim otišli na trg “Milan Pantić” na kom su se i obratili javnosti.

“Na 20 godina od ubistva Milana Pantića izgleda da znamo sve i motive i nalogodavce i činjenice, ali postoji ključni momenat za koji još ne znamo da li će se dogoditi, a to je volja da se konačno vidi lice ubice, onih koji su to uradili”, rekao je predsednik UNS-a Živojin Rakočević.

Rakočević je izjavio da svi razumemo da je savršen zločin onaj u kom znamo sve, a pravde nema.

“Ovo je do sada bio savršeni zločin, ali u ovom trenutku tražimo da tužilaštvo u Beogradu urgentno preuzme ovaj slučaj, da se on zatvori, da se zatvori velika nepravda nad porodicom Pantić, kolegama novinarima u Srbiji, nad profesijom kojoj je tako čisto, čestito i srčano, do poslednjeg trenutka služio Pantić”, naveo je Rakočević.

Pomoćnik glavnog urednika Novosti Milan Babović rekao je da su glavna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova i Кomisija za istraživanje ubistava novinara došli do čvrstih i nepobitnih informacija o ubistvu Pantića.

“Iskreno se nadam da da će ovaj gnusni čin koji je šamar obrazu demokratske Srbije konačno dobiti sudski epilog, da li kroz istragu Tužilaštva za organizovani kriminal ili kroz Više javno tužilaštvo u Jagodini, koje se, moram priznati, u ovom slučaju nije baš pokazalo”, rekao je Babović.

Babović je naveo da ohrabruju najave iz vrha vlasti da će na ovaj slučaj konačno biti stavljena tačka. On je rekao da veruje da će se to i dogoditi.

Dan uoči 20. godišnjice ubistva Pantića predsednik Кomisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić rekao je da Кomisija ima saznanja ko je Pantića pratio, usmrtio, kao i ko su nalogodavci, ali da dalje ova Кomisija ne može.

U javnom obraćanju Matić je naveo da Кomisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onoga što je planirao da objavi o privatizaciji cementare Novi Popovac u Paraćinu.Ostale vesti

Nakon kiše, reka Gračanka crne boje
Reka Gračanka postala je crna, nakon obilnih kišnih padavina na području opštine Gračanica.
  • 19.06.2021
Maske su pale: Zaboravljamo li na koronavirus
Smanjivanjem broja obolelih od koronavirusa, vakcinisanjem i ublažavanjem mera, popušta i strah od opake bolesti. „Maske su pale“ i više nisu neophodne na otvorenom, a sve češće se na njih zaboravlja i u zatvorenom prostoru. Opustili smo se, možda i previše, pa se stiče utisak da polako zaboravljamo na pandemiiju.
  • 19.06.2021
Ministarstvo kulture: Zahtev Prištine još jedan ozbiljan falsifikat
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije odbacilo je danas kao "još jedan ozbiljan falsifikat" zahtev Prištine da im Srbija vrati "artefakte uzete tokom 1998. i 1999. godine".
  • 18.06.2021
Da li planirate letovanje?
Iako možda ne temperaturno, ali leto uskoro počinje a samim tim sezona godišnjih odmora. Prošlu godinu je obeležila pandemija pa su mnogi leto proveli kod kuće. Ove godine zbog bolje epidemiološke situacije i relaksiranijih mera, građani planiraju odmore i to uglavnom u komšiluku – u Crnoj Gori.
  • 18.06.2021
Otvoreni bazeni
Otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra "Rajska banja" u Banjskoj od danas ponovo rade, prenosi Radio Kontakt Plus. 
  • 18.06.2021
Gračanica: Uspešno završena obuka konobara
Obuka konobara koju je Turistička organizacija Gračanice organizovala treću godinu zaredom uspešno je završena, a sertifikat profesionalnog konobara steklo je 15 mladih ljudi sa područja naše opštine.
  • 18.06.2021