Vesti
Društvo

Rakočević: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića

Dvadeset godina od ubistva novinara, dopisnika “Večernjih novosti” Milana Pantića na njegovom grobu u Jagodini su se zajedno našli porodica, kolege iz “Novosti”, pomoćnik glavnog urednika Milan Babović, predsednik UNS-a Živojin Rakočević, direktor nedeljnika “Novi put” Ljubiša Bata Vujić, brojni prijatelji i kolege.
Rakočević: Tužilaštvo u Beogradu da preuzme istragu ubistva Pantića
Rakočević na grobu M. Pantića (Foto UNS)

Tradicionalno su sa groblja otišli na mesto ubistva, do obližnjeg ulaza u zgradu u kojoj je Pantić živeo. Tamo se i ovog prepodneva nalazila sveža ruža na ploči na kojoj piše: “Na ovom mestu je mučki usmrćen neumorni tragalac za istinom. Novinara možete ubiti, ali njegovo delo i istinu- ne”. Svi su zatim otišli na trg “Milan Pantić” na kom su se i obratili javnosti.

“Na 20 godina od ubistva Milana Pantića izgleda da znamo sve i motive i nalogodavce i činjenice, ali postoji ključni momenat za koji još ne znamo da li će se dogoditi, a to je volja da se konačno vidi lice ubice, onih koji su to uradili”, rekao je predsednik UNS-a Živojin Rakočević.

Rakočević je izjavio da svi razumemo da je savršen zločin onaj u kom znamo sve, a pravde nema.

“Ovo je do sada bio savršeni zločin, ali u ovom trenutku tražimo da tužilaštvo u Beogradu urgentno preuzme ovaj slučaj, da se on zatvori, da se zatvori velika nepravda nad porodicom Pantić, kolegama novinarima u Srbiji, nad profesijom kojoj je tako čisto, čestito i srčano, do poslednjeg trenutka služio Pantić”, naveo je Rakočević.

Pomoćnik glavnog urednika Novosti Milan Babović rekao je da su glavna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova i Кomisija za istraživanje ubistava novinara došli do čvrstih i nepobitnih informacija o ubistvu Pantića.

“Iskreno se nadam da da će ovaj gnusni čin koji je šamar obrazu demokratske Srbije konačno dobiti sudski epilog, da li kroz istragu Tužilaštva za organizovani kriminal ili kroz Više javno tužilaštvo u Jagodini, koje se, moram priznati, u ovom slučaju nije baš pokazalo”, rekao je Babović.

Babović je naveo da ohrabruju najave iz vrha vlasti da će na ovaj slučaj konačno biti stavljena tačka. On je rekao da veruje da će se to i dogoditi.

Dan uoči 20. godišnjice ubistva Pantića predsednik Кomisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić rekao je da Кomisija ima saznanja ko je Pantića pratio, usmrtio, kao i ko su nalogodavci, ali da dalje ova Кomisija ne može.

U javnom obraćanju Matić je naveo da Кomisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onoga što je planirao da objavi o privatizaciji cementare Novi Popovac u Paraćinu.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022