Vesti
Društvo

Rakočević: Pljačke u talasima (SNIMAK KRAĐE)

Nakon Babinog Mosta, Crkoleza, Novaka, serija pljački u srpskim sredinama nastavljena je jutros ispred Doma kulture u Gračanici kada je ukraden bankomat Komercijalne banke, a objekat te kulturne institucije pretrpeo materijalnu štetu. Direktor ustanove Živojin Rakočević kaže za RTV Kim da se sve desilo kao na filmu.
Rakočević: Pljačke u talasima (SNIMAK KRAĐE)
Krađa bankomata u Gračanici (Printskrin JuTjub Dom kulture Gračanica)

Bankomat Komercijalne banke je ispred Doma kulture postavljen zbog potrebe meštana koji preko ove filijale primaju mesečne zarade.

"Na molbu Opštine i Komercijalne banke postavljen je bankomat jer, kao što znate, nema zgrada i javnih objekata u Gračanici. Ovde dolazi veliki broj građana, pa je taj aparat bez ikakave naknade postavljen, da se ne stvaraju gužve, na onom jedinom bankomatu koji se nalazi ispred kapije Manastira Gračanica", kaže Rakočević.

Tokom jutrošnje pljačke napadnut je radnik Doma kulture koji je obezbeđivao objekat. Napadači su mu naprskali suzavac u oči i onesposobili ga, da bi mogli da odnesu bankomat.

"Hvala Bogu da je portir nepovređen. Ostalo je kao na filmu. Sistem je toliko propao i ne postoji, da možete, naročito u srpskim sredinama, da uradite šta god hoćete. Te pljačke se odvijaju u talasima, Babin Most, Novake, paljevine povratničkih kuća, evo sad i Gračanica. Ukrali su nam život već dugo vremena, ovo je sitnica teška sedamsto kilograma", rekao je Živojin Rakočević za RTV Kim.

Gračanica je i tokom prošle i početkom ove godine više puta bila na udaru pljačkaša, ali većina slučajeva nije rešena.

 Ostale vesti

Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
  • 06.07.2020
Štrpce: Civilno društvo i meštani o narednim koracima u borbi protiv MHE
Predstavnici NVO „GAIA Kosovo“ i meštani Štrpca održali su u subotu sastanak u vezi sa problemom izgradnje mini hidroelektrana na Šar-planini. Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti radi zaštite pijaće vode i životne sredine, a najavljene su i pravne akcije.
  • 06.07.2020
U četiri opštine na Kosovu zabranjeno kretanje od 21 do 5h

Kosovska vlada odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na Kosovu je preminulo 13 inficiranih osoba.

  • 05.07.2020
U Prilužju ukraden motokultivator sa frezom
Zoranu Aritonoviću iz Prilužja ukraden je noćas motokultivator sa frezom. Policija je otvorila slučaj. Pljačke u ovom većinski srpskom selom iz vučitrnske opštine su svakodnevica.
  • 05.07.2020
Kosnet: Građani SAD i Kosova dele mnoge vrednosti
Zbog epidemije koronavirusa Ambasada SAD na Kosovu je Dan nezavisnosti proslavila virtuelno. Američki ambasador Filip Kosnet se javnosti obratio putem internet stranice.
  • 04.07.2020
Pokrenuta peticija da se dozvoli ulazak na Kosovo Miloradu Arlovu
Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pokrenulo je peticiju putem interneta kojom bi se ukinula odluka Prištine o zabrani ulaska predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu.
  • 04.07.2020