Vesti
Društvo

Rajanovce: Vukovi zaklali četiri koze

Danas oko podne u selu Rajanovce kod Raniluga na krajnjem istoku Kosova vukovi su zaklali četiri koze u domaćinstvu porodice Časlava Jevtića.
Rajanovce: Vukovi zaklali četiri koze
Ilustracija (Foto morguefile.com)

Prema njegovim rečima, čopor vukova je preskočio ogradu oko pašnjaka u blizini kuće i za svega nekoliko minuta su podavili sve četiri koze.

"Ovo je strašno, jer moj slučaj nije jedini u planinskom području u regionu od Raniluga do Novog Brda“, kaže Jevtić dodajući da je sada njegovo dvoje dece ostalo bez kapi mleka.

Jevtić za Srnu kaže da su vukovi u poslednjih mesec dana uništili ionako skroman stočni Fond srpskih domaćinstava u selima Odevce, Rajanovce, Tirince.

U policijskoj stanici u Ranilugu kažu da su dobili informaciju da svi stočari koji su pretrpeli štetu mogu da podnesu zahtev za nadoknadu.

Vlasnici stoke ne smeju koristiti lovačko oružje kao bi se rešili problema sa vukovima pošto zakonom nije dozvoljeno njegovo korišćenje van lovne sezone.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021