Vesti
Društvo

Radović: Odluke kosovske vlade sprovode se i na severu Kosova

Ograničenje radnog vremena ugostitelja i trgovaca, restrikcija kretanja lica starijih od 65 godina i mnoge druge odluke kosovske vlade usvojene sinoć u cilju sprečavanja širenja korona virusa - sprovodiće se i na severu Kosova, kazao je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
Radović: Odluke kosovske vlade sprovode se i na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto RKP)

Kosovska vlada uvela je sinoć meru ograničenja kretanja starijima od 65 godina. Pomenutim licma kretanje će biti dozvoljeno od 6:00 do 10 časova i od 16:00 do 19:00 sati, osim ako ne moraju dom da napuste iz zdravstvenih razloga.

“Da li se sprovode odluke, to će kontrolisati pripadnici policije. Biće toleranti, ali neće dozvoliti nikakva kršenja uvedenih mera”, kazao je Radović.

Ograničeno je radno vreme tržnih centara, restorana i kafića u periodu od 21:00 do 5:00 sati ujutru iz čega je izuzeta usluga dostave hrane.

Radović kaže da su i do sada ugostitelji bili u obavezi da obezbede distancu od dva metra između stolova, kao i dezinfekciona sredstva.

“Biće stroge kontrole i sve navedeno će morati da se ispoštuje, bez obzira gde se nalazimo na Kosovu”, dodao je Radović.

Taksisti moraju koristiti samo polovinu svojih kapaciteta, kako bi putnicima obezbedili distancu.

“Policija će kontrolisati i sankcionisati taksiste. Posebno će se obratiti pažnja na nepropisno parkiranje u gradu i kažnjavaćemo nesavesne vozače, kako više ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa”, kazao je Radović.

Kosovska vlada je sinoć zabranila i okupljanja više od pet osoba na trgovima, u parkovima i drugim javnim mestima.

“Ljudi će morati da nose zaštitne maske na ulicama i održavaju fizičku distancu. Jedino tako možemo pomoći da se smanji broj zaraženih”, poručio je on.

Kosovska vlada sinoć je usvojila niz odluka, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Uvedene mere stupile su na snagu odmah i biće na snazi naredne dve nedelje, nakon čega će biti revidirane.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021