Vesti
Društvo

Radovi na mostu pred dolazak Mogerinijeve

Radovi na preuređenju glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i njegove okoline nastavljeni su i danas, dan pred dolazak u ovaj grad visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.
Radovi na mostu pred dolazak Mogerinijeve
Radovi na mostu u Mitrovici (Foto Radio Kontakt Plus)

Uz pomoć građevinskih mašina radnici su sređivali deo na severnoj strani mosta gde je u toku izgradnja kružnog toka, a radovi se obavljaju i u ulici Kralja Petra I koja bi trebalo da preraste u šetališnu zonu.

Mogerini na Kosovo dolazi nakon posete zemljama regiona.

Ona će obići radove, na preuređenju glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, koje sa oko 1,2 miliona evra finansira Evropska unija.

Posebne mere bezbednosti biće na snazi u ovom gradu tokom sutrašnje posete Federike Mogerini.Ostale vesti

Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021