Vesti
Društvo

Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda

Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest koji su planirali da održe u ponedeljak 24. januara u Gračanici.
Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda
KBC Priština sa sedištem u Gračanici (Foto Kim)

Najavljeni protest su, kako je za Medija centar potvrdio jedan od organizatora, za sada otkazali zato što su dobili poziv da se u ponedeljak sastanu sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Republike Srbije kako bi pronašli odgovarajuće rešenje.

Izvor Medija centra navodi da im je u organizaciji sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, gde očekuju da će biti i ministar Zlatibor Lončar, pomogao Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ sa sedištem u Beogradu.

Predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ Zoran Ilić potvrdio je za Medija centar ovu informaciju, rekavši da je apelovao na zaposlene da ne protestuju, već da pokušaju da kroz pregovore pronađu rešenje.

„Nakon saznanja da su radnici KBC-a najavili protest kontaktirao sam Ministarstvo zdravlja i imam obećanje da ćemo održati sastanak na kome će doći zaposleni iz KBC-a u Gračanici, a nadam se i direktor, gde ćemo pokušati da pronađemo rešenje i to rešimo mirnim putem“, rekao je Ilić.

On je naveo je da je ovaj Sindikat pre oko mesec i po dana zatražio od Minstarstva zdravlja rešavanje problema pojedinih ljudi, koji su zaposleni u KBC-u u Gračanici.

„Mi smo pre mesec i nešto dana taj problem izneli u Ministarstvu zdravlja i tad je već i ministar Zlatibor Lončar obećao da će za te ljude koji žive na Kosovu da organizuje prevoz, ali ostaje još nerešeno pitanje za ove ljude koji dolaze iz centralne Srbije i ja se nadam da ćemo iznaći neko najbolje rešenje“, naveo je Ilić. Ostale vesti

IPKO uvećao profit
Telekomunikaciona kompanija IPKO je u prva tri meseca ove godine povećala operativni profit za 15 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.
  • 16.05.2022
Ajeti: Gradonačelnica ima sluha za probleme Albanaca u Gračanici

Potpredsednik Opštine Gračanica za zajednice Ljeutrim Ajeti rekao je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa” Medija centra Čaglavica da se problemi Albanaca koji žive na teritoriji opštine Gračanica, ne razlikuju mnogo u odnosu na ostale zajednice, koje žive u ovoj većinski srpskoj opštini.

  • 16.05.2022
Otvoren link za prijavu mladih za drugi krug pomoći od 100 evra
Prijave za pomoć države za mlade od 16 do 29 godina, u iznosu od po 100 evra, počele su u ponoć na sajtu Uprave za trezor i trajaće do 31. maja.
  • 16.05.2022
Opsednuti fizičkim izgledom više nego ikada, a nikad više gojaznih osoba
Gojaznost nije nov problem. Od sedamdesetih godina prošlog veka do današnjih dana, smatra se da je broj osoba sa prekomernom težinom porastao tri puta. Tokom pandemije Kovida-19, možda smo samo postali svesniji tog problema...
  • 16.05.2022
Slikanje i muzika u Velikoj Hoči
Nevladina organizacija „Aktiv“, u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice, organizovala je tokom ovog vikenda kulturne aktivnosti u Velikoj Hoči.
  • 15.05.2022
Kosovo: Aktivno samo 35 inspektora rada
Zamenik glavnog inspektora Inspektorata rada Agim Milaku je u intervjuu za Ekonomiju onlajn rekao da su angažovana 35 inspektora rada koji nadgledaju sprovođenje zakona o radu širom Kosova.
  • 15.05.2022