Vesti
Društvo

Radio Kosovska Mitrovica proslavlja 38. rođendan

Radio Kosovska Mitrovica obeležava 38 godina postojanja i uspešnog rada.
Radio Kosovska Mitrovica proslavlja 38. rođendan
Kolektiv radija (Foto Radio KM)

"Odgovornost, objektivnost i profesionalizam odlika je zaposlenih u ovom kolektivu, ali i stalna želja da obrazuje i afirmiše mlade ljude, koji postaju dobri novinari", navodi Radio Kosovska Mitrovica o svom mediju.

Sadašnja struktura novinara, voditelja i tehničkog osoblja se trudi da muzički i informativni, kao i zabavni program podignu na viši nivo, ističu u ovom radiju.

U želji da prošire slušanost i domet svojih vesti, novinari Radio Kosovske Mitrovice svoje informacije plasiraju i putem sajta, ali i preko društvenih mreža.

"Zadržati slušanost radija danas nije lako, ali obaveza i poštovanje slušalačke publike za naš radio je prioritet, a da veza, navika i ljubav prema ovom najstarijem radiju u regionu postoji, pokazuju analize, istraživanja, brojna priznanja na zvaničnim takmičenjima, zasluge za zalaganje u novinarskom poslu, ali i priznanje slušalaca – najboljih kritičara!".

Koordinatorka Radija Kosovska Mitrovica koji posluje u sastavu JP ”Mreža Most” Maja Fićović rekla je da je u ovom trenutku, redakcija još angažovanija na polju objektivnog, istinitog i umerenog izveštavanja.

„Mi, kao ozbiljna medijska kuća, uvek insistiramo da svaka informacija koja posredstvom nas dođe do auditorijuma, bude tačna, proverena ali i brza. Mislim da ovih dana apsolutno opravdavamo dobar glas koji nas bije, da smo radio kojem se veruje. Poštujemo sve mere i savete medicinskih stručnjaka i nadležnih institucija vezane za dezinfekciju prostora, fizičku distancu,nošenje higijenske opreme, a da pritom naš program i portal ne trpe nimalo. Novinari su i u studiju i na terenu, rade neumorno, a meni kao rukovodiocu ovog kolektiva, njihova bezbednost je na prvom mestu“ rekla je Fićović i izrazila zadovoljstvo što su zasad svi radnici zdravi.

Uloga medija pored pružanja informacija, ovih dana se, kako kaže, ogleda pre svega u edukaciji građana, dodala je Fićović.

"Radio je počeo sa radom 23. novembra, 1982. godine. Od regionalnog radija koji je poslovao u okviru lokalne samouprave, do vremena kada je postao poslovna jedinica Prvog programa Radio Beograda u sistemu RTS- a, pa do poslovanja u mreži poslovnih jedinica ”Mreže-Most”, radio je imao uvek funkciju istinitog i objektivnog izveštavanja.
Kada govore o radiju “radijski ljudi” govore o ljubavi. Govore o toplini , nenametljivosti, snazi rečenog i ogromnoj dubini tišine koja nigde nije tako glasna kao u etru, kada zaboravite šta je trebalo reći. ", istakli su u Radiju KM povodom godišnjice.

Radio veza sa slušaocem je magija, kažu radijski novinari i gromko i jasno poručuju – radio nikada neće propasti!Ostale vesti

Nemačka ukinula karantin za putnike sa Kosova
Nemačka vlada je zbog poboljšanja epidemiološke situacije olakšala putničke aranžmane iz nekoliko zemalja, sa liste visoko rizičnih zemlja uklonila je Kosovo, Severnu Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru i još nekoliko zemalja.
  • 15.05.2021
Miletova polja divljeg luka na 1.800 metara nadmorske visine
Mile Veljković iz Sevca (opština Štrpce) od 1967. godine priprema biljne preparate na bazi meda. Kako je kazao, dok su drugi kupovali cigarete i piće, on je kupovao knjige o raznim biljkama koje danas bere i tretira, kako bi pomogao raznim ljudima.
  • 15.05.2021
OG: Poljoprivrednici dobili opremu za proizvodnju i skladištenje maline

Desetoro poljoprivrednika sa područja opštine Gračanica dobilo je neophodnu opremu za proizvodnju i skladištenje maline. "Plan nam je da podstaknemo i povećamo poljoprivrednu proizvodnju", rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

  • 14.05.2021
Svega ima sem kupaca

Na Zelenoj pijaci u Gračanici meštani ove lokalne samouprave, ali i drugih opština na Kosovu, mogu nabaviti sveže voće i povrće, kao i rasade parike, paradajza, kupusa i lubenice. Prodavci nisu zadovoljni pazarima, ističu da je kupaca sve manje.

  • 14.05.2021
Ivan Zaporožac novi načelnik ŠU na Kosovu

Ivan Zaporožac doskorašnji direktor OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, preuzeo je funkciju načelnika Školske Uprave za Kosovo i Metohiju, saznaje RTV Kim.

  • 13.05.2021
Digitalni zeleni sertifikat za lakša putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

  • 12.05.2021