Radio K4 slavi 20 godina postojanja

U Prištini je danas obeležena dvadeseta godišnjica rada Radia Kfor. Tom prilikom otvorena je nova zgrada emitera i predstavljena himna radija.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Facebook Radio Kfor)

Na današnji dan 1999. godine osnovan je Radio Kfor u Prištini sa namerom da blagovremeno i nepristrasno informišu stanovništvo o Kfor-u i bezbednosnim pitanjima, na albanskom i srpskom jeziku, zajedno sa muzičkim programima, saopšteno je iz Kfora.

Ističe se da je kroz sve ove godine fokus radija ostao isti “jer podržava Kfor u nastojanju da doprinese garantovanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja na Kosovu, kao uslova za politički, društveni i ekonomski napredak”.

Komandant Kfor-a general Mikele Risi, istakao je kako je „kroz svoje programe Radio K4 pokazao konkretne primere multietničke integracije, mira i tolerancije tokom svih ovih godina Nato-ovog kontinuiranog doprinosa regionalnoj stabilnosti“.

Zaključuje se da programi Radio Kfor podstiču “mir, toleranciju i multietnički suživot među svim zajednicama na Kosovu”.

 

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane