Vesti
Društvo

Radio K4 slavi 20 godina postojanja

U Prištini je danas obeležena dvadeseta godišnjica rada Radia Kfor. Tom prilikom otvorena je nova zgrada emitera i predstavljena himna radija.
Radio K4 slavi 20 godina postojanja
Ilustracija (Foto Facebook Radio Kfor)

Na današnji dan 1999. godine osnovan je Radio Kfor u Prištini sa namerom da blagovremeno i nepristrasno informišu stanovništvo o Kfor-u i bezbednosnim pitanjima, na albanskom i srpskom jeziku, zajedno sa muzičkim programima, saopšteno je iz Kfora.

Ističe se da je kroz sve ove godine fokus radija ostao isti “jer podržava Kfor u nastojanju da doprinese garantovanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja na Kosovu, kao uslova za politički, društveni i ekonomski napredak”.

Komandant Kfor-a general Mikele Risi, istakao je kako je „kroz svoje programe Radio K4 pokazao konkretne primere multietničke integracije, mira i tolerancije tokom svih ovih godina Nato-ovog kontinuiranog doprinosa regionalnoj stabilnosti“.

Zaključuje se da programi Radio Kfor podstiču “mir, toleranciju i multietnički suživot među svim zajednicama na Kosovu”.

 Ostale vesti

Kako do pravde i pomirenja u postkonfliktnom društvu kao što je kosovsko? Koliko Specijalizovana veća Kosova doprinose pomirenju?
  • 16.06.2021
Priština: Građani pozvani da prijave korupciju
Regionalna antikorupcijska inicijativa uz podršku Evropske unije organizovala je danas u centru Prištine performans protiv korupcije pod nazivom “Sviraj kraj”, sa koga je građanima poručeno da prijavljuju korupciju. Mediji na srpskom bili su uskraćeni za prevod govora zvaničnika koji su učestvovali u ovoj aktivnosti.
  • 16.06.2021
Danas isplata 3.000 dinara vakcinisanim penzionerima
Danas počinje isplata jednokratne pomoći od 3.000 dinara za penzionere koji su se do 31. maja vakcinisali makar jednom dozom vakcine.
  • 16.06.2021
Od danas moguće proslave venčanja, ugostitelji spremni
Posle više od godinu dana i mnogobrojnih zahteva ugostitelja doneta je odluka o popuštanju mera i omogućavanju organizovanja proslava venčanja. Ugostitelji spremni. Čekaju se uputstva.
  • 15.06.2021
Odbornici podržali predlog Komisije o rešavanju imovinskih pitanja za 10 porodica u Gračanici
Na vanrednoj sednici SO Gračanica, odbornici su većinom glasova podržali predlog Komisije za rešavanje pravono-imovinskih zahteva građana čime će im biti dodeljena nepokretna imovina na korišćenje u periodu od 99 godina. Konačnu odluku će doneti Kabinet gradonačelnika.
  • 15.06.2021
Gimnazijalci iz Kamenice osvojili zlatne medalje na tekimčenju u Beogradu
Učenici trećeg razreda Gimnazije u Kosovskoj Kamenici osvojili su zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom „Brinfiniti" takmičenju, održanom u Beogradu, u takozvanom „STEAM obrazovanju".
  • 15.06.2021