Vesti
Društvo

Radio K4 slavi 20 godina postojanja

U Prištini je danas obeležena dvadeseta godišnjica rada Radia Kfor. Tom prilikom otvorena je nova zgrada emitera i predstavljena himna radija.
Radio K4 slavi 20 godina postojanja
Ilustracija (Foto Facebook Radio Kfor)

Na današnji dan 1999. godine osnovan je Radio Kfor u Prištini sa namerom da blagovremeno i nepristrasno informišu stanovništvo o Kfor-u i bezbednosnim pitanjima, na albanskom i srpskom jeziku, zajedno sa muzičkim programima, saopšteno je iz Kfora.

Ističe se da je kroz sve ove godine fokus radija ostao isti “jer podržava Kfor u nastojanju da doprinese garantovanju sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja na Kosovu, kao uslova za politički, društveni i ekonomski napredak”.

Komandant Kfor-a general Mikele Risi, istakao je kako je „kroz svoje programe Radio K4 pokazao konkretne primere multietničke integracije, mira i tolerancije tokom svih ovih godina Nato-ovog kontinuiranog doprinosa regionalnoj stabilnosti“.

Zaključuje se da programi Radio Kfor podstiču “mir, toleranciju i multietnički suživot među svim zajednicama na Kosovu”.

 Ostale vesti

Vladika Teodosije vraćen sa Jarinja, nisu mu dali da prenese med za manastir

Vladika Raško-prizrenski Teodosije vraćen je sinoć sa punkta Jarinje, pošto mu službenici kosovske carinske službe nisu dozvolili da prenese dve kante meda za manastir Gračanicu.

  • 14.08.2020
Nastavljeni radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira
I pored vrlo eksplicitne zabrane gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zaštićene zakone u kosovskom zakonu o Specijalnim zonama, nedvosmislenog stava Saveta za implementaciju ovog zakona i stava međunarodnih predstavnika na Kosovu da je gradnja magistralnog puta Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira protivzakonit akt, lokalne kosovske vlasti u Dečanima, uz podršku nadležnih u Prištini, krenule su ovih dana sa intenzivnim radovima unutar zaštićene zone, saopšteno je iz Eparhije Raško-prizrenske.
  • 14.08.2020
Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020