Vesti
Društvo

Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima

Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Ilustracija (Foto Pixabay)

Na pretnje novinarima su reagovala novinarska udruženja AJK, UNS i NUNS, a redakcija Radio Goraždevca obavestila je OEBS, Kancelariju EU i strane ambasade u Prištini.

Optuženi je pola sata nakon objavljene vesti u kojoj su analizirana dešavanja u Policijskoj stanici, došao ispred redakcije i uputio ozbiljne pretnje, prvo novinaru Miliću Petroviću, a onda svima u redakciji ukoliko ne povuku vest sa sajta.

U pomenutoj vesti, zbog koje je M.B. pokušao da se obračuna sa novinarima, jedan od sagovornika rekao je u intervjuu za Radio Goraždevac da ga je M.B. nagovorio da potpiše dokument za koji je M.B. tvrdio da spašava njegovu majku od gubitka posla, ali je ustvari potpisao izjavu kojom povlači potpis sa žalbe građana za loše ponašanje policajca koji je pokrenuo Lokalni odbor za bezbednost (LOJB).

Slučaj je od strane novinara odmah prijavljen policiji, a M.B. je za njima u pretećem tonu došao u stanicu i sve vreme nekome na telefonskoj vezi govorio kako ima problem.

Došavši u stanicu, M.B. se na veoma drzak i vrlo neljubazan način obraćao dežurnim policajcima. U jednom trenutku je telefon pokušao da preda dežurnom policajcu S.P. uz napomenu "da se javu šefu". Policajac je odbio da uzme telefon i odgovorio da njegovi pretpostavljeni imaju broj i da ne sme da uzima telefon od okrivljenog. Nije se mogao steći utisak da su prisutni policajci bili zatečeni ovakvim gestom optuženog.

Dežurni policajci nakon ovoga odvode M.B. u Policijsku stanicu Peć na ispitivanje, a o spornim događajima u stanici napisali su službenu belešku, nakon čega je tužilac odredio pritvor.

Na pitanje novinara, da li znaju ko je bio sa druge strane telefona, policijski službenici nisu hteli da odgovore.

Svi ovi navodi su ušli u izjave i zapisnik policije, a za sada ostaje nepoznato sa kim je M.B. sve vreme bio na telefonskoj vezi i prema njegovom ponašanju bio gotovo ubeđen da neće imati posledica zbog izrečenih pretnji.Ostale vesti

Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022