Vesti
Društvo

Rada Trajković: Politika unutar zdravstvenih institucija

Bivša direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković uputila je pismo državnom vrhu Srbije u kome navodi da joj je ugroženo pravo na rad u ovoj zdravstvenoj instituciji.
Rada Trajković: Politika unutar zdravstvenih institucija
Foto KIM

Rada Trajković je uputila otvoreno pismo predsedniku države Tomislavu Nikoliću, ministarki zdravlja Slavici Đukuć Dejanović, kao i ministru bez portfelja zaduženom za KiM Aleksandru Vulinu.

Trajkovićeva ističe da se na ovaj potez odlučila jer se, kako kaže „nalazi u potpuno neprimerenoj situaciji“.

„Juče mi nisu dozvolili da pregledam pacijente. Ljudi su došli i čekali ispred ordinacije, njih 17. Sestre sa šaltera dobile su naredbu da ih ne evidentiraju i da ne izdaju kartone“, kaže Trajkovićeva.

Bivša upravnica Doma zdravlja smatra da naredbe dolaze od novog upravnika i onih koji ga podržavaju.

„Očigledno je da on ima toliko jaku podršku, pre svega unutar struktura SPS-a. Ovim se ugrožava zdravstvena bezbednost meštana koju smo mi podigli na određeni nivo u Gračanici. Dom zdravlja je zaista bio mesto gde je dolazila elita koja je podržavala naš rad i čuvala sistem u najteže vreme“, rekla je Trajkovićeva.

Od državnog vrha Srbije očekuje podršku.

„Očekujem ljudsku podršku i od jednog i od drugog, i profesionalnu,naročito od ministarke. Mislim da politika unutar zdravstvenih institucija treba da bude prošlost“, navodi Trajkovićeva.

Redakcija KIM radija je više puta u toku dana pokušala da stupi u kontakt sa aktuelnim direktorom Doma zdravlja u Gračanici Aleksom Andrejevićem koji je doktorku Trajković nasledio na tom mestu. Gospodin Andrejević nije odgovarao na telefonske pozive naših novinara.Ostale vesti

Penzionerima 1. novembra još 30 evra, ostalim građanima dan kasnije

Penzioneri će prvi dobiti još 30 evra pomoći od države 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

  • 21.10.2021
Mladi i medijska pismenost

Ekonomsko-trgovinska škola u Lapljem Selu je, u saradnji sa organizacijom „Prijatelji dece Srbije“, izvela projektnu nastavu na temu „Deca i mediji“. Učenici ove škole su naveli da umeju da prepoznaju štetan sadržaj na društvenim mrežama i televiziji, dok njihovi profesori smatraju da omladina nije svesna negativnog uticaja medija. Predstavnici medija naglašavaju da se novinarska etika mora poštovati u svakom segmentu rada.

  • 21.10.2021
USAID i ICK organizuju

USAID-ov pravosudni projekat i Centar za inovacije Kosova (ICK) biće domaćini “JusTech“ takmičenja za inovacije na Kosovu.

  • 21.10.2021
Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021