Vesti
Društvo

Rad na određeno vreme

Ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić podelio je sertifikate za šestomesečno radno angažovanje za 25 nezaposlenih lica sa centralnog Kosova.
Rad na određeno vreme
Ministar Rašić deli sertifikate (Foto KIM)

Sertifkati su deo projekta "Promovisanje zapošljavanja i rasta mogućnosti za mlade", koji se u saradnji sa norveškom ambasadom u Prištini realizuje već drugu godinu zaredom.

“Oni će tokom šestomesečnog angažovanja moći da računaju na dodatnu praksu. Tokom tih šest meseci, ukoliko budu zadovoljili kriterijume koje određuje poslodavac, verovatno će im ugovor biti produžen. Ugovor će za 30% angažovanih biti produžen na dve godine. Mislim da je to zadovoljavajući mehanizam koji može mladim ljudima da pruži malo više nade i energije”, kazao je Rašić.

Nezaposleni koji su dobili sertifikate, angažovani su na šestomesečni period. Nakon isteka roka, poslodavci su u obavezi da 30% angažovanih uposle na period od dve godine.

Prošle godine je u okviru projekta "Promovisanje zapošljavanja i rasta mogućnosti za mlade" sa teritorije Kosova bilo angažovano 140, dok će ove godine biti uposleno 247 ljudi.Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021