Vesti
Društvo

Računi za struju po starim tarifama

Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) prihvatila je odluku kosovskog Apelacionog suda da suspenduje odluku o uvođenju novih tarifa za električnu energiju. Novi računi za struju će dolaziti po starim tarifama, koje su važile pre poskupljenja u februaru ove godine.

Računi za struju po starim tarifama
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Žalbom je u sredu potvrđena odluka Osnovnog suda. Iako je u početku ignorisana, RUE je ipak odlučio da je poštuje.

„RUE je 18. maja 2022. godine primio od Apelacionog suda odluku AA.br. 364/2022, kojom je sud odbio žalbu RUE i potvrdio odluku Osnovnog suda o odlaganju izvršenja rešenja o tarifama za električnu energiju. Kao rezultat stvorene situacije, odbor RUE je 20. maja 2022. godine, na vanrednoj sednici, doneo odluku kojom se odlaže izvršenje odluke V_1489_2022 od 08.02.2022, prema Odluci AA.br.30224/2 Apelacionog suda“, kaže se u saopštenju RUE u petak.

Nakon svetske energetske krize, RUE je u februaru odredio tarifni blok koji bi poskupeo struju preko 800 kWh. Vlada je izdvojila preko 100 miliona evra za pomoć u prevazilaženju krize.Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022