Vesti
Društvo

Računi za struju po starim tarifama

Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) prihvatila je odluku kosovskog Apelacionog suda da suspenduje odluku o uvođenju novih tarifa za električnu energiju. Novi računi za struju će dolaziti po starim tarifama, koje su važile pre poskupljenja u februaru ove godine.

Računi za struju po starim tarifama
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Žalbom je u sredu potvrđena odluka Osnovnog suda. Iako je u početku ignorisana, RUE je ipak odlučio da je poštuje.

„RUE je 18. maja 2022. godine primio od Apelacionog suda odluku AA.br. 364/2022, kojom je sud odbio žalbu RUE i potvrdio odluku Osnovnog suda o odlaganju izvršenja rešenja o tarifama za električnu energiju. Kao rezultat stvorene situacije, odbor RUE je 20. maja 2022. godine, na vanrednoj sednici, doneo odluku kojom se odlaže izvršenje odluke V_1489_2022 od 08.02.2022, prema Odluci AA.br.30224/2 Apelacionog suda“, kaže se u saopštenju RUE u petak.

Nakon svetske energetske krize, RUE je u februaru odredio tarifni blok koji bi poskupeo struju preko 800 kWh. Vlada je izdvojila preko 100 miliona evra za pomoć u prevazilaženju krize.Ostale vesti

Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023
Peti protest
Peti protest "Srbija protiv nasilja" održava se u Beogradu, tačno mesec dana od kada je 13-godišnjak ubio devet učenika i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Građani se nalaze ispred Narodne skupštine, gde je postavljena bina odakle se okupljenima obraćaju govornici. Protest je počeo kompozicijom koju je komponovao ubijeni dečak u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.
  • 03.06.2023
Lipljan, postavljena nova zastava SPC na zvonari

Trobojka Srpske pravoslavne crkve sa ocilima, kao i patrijaršijska zastava sa grbom, koja se postavlja samo u prazničnim danima, ponovo su od danas popodne postavljene na zvonaru crkve u Lipljanu odakle su zastavu nepoznati počinioci pre četiri dana strgli i odneli.

  • 03.06.2023
Zadušnice: Srbi u manjem broju posetili groblje u južnom delu Mitrovice
Danas su i Duhovske ili letnje zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u subotu uoči Silaska Svetog duha na apostole.
  • 03.06.2023
Nabujala reka Janjevka, opštinske službe na terenu u Gornjoj i Donjoj Gušterici

Usled obilnih padavina koje su pogodile područje Gornje i Donje Gušterice došlo je do bujanja i na par lokacija i izlivanja reke Janjevke, navode iz Opštine Gračanice.

  • 02.06.2023
Štrpce: Skup podrške Srbima sa severa Kosova
Oko 1.000 meštana opštine Štrpce okupilo se na skupu podrške Srbima na severu Kosova i poručili im da se solidarišu sa njima i njihovim problemima.
  • 02.06.2023