Vesti
Društvo

Putevi u novobrdskoj opštini prohodni

Svi putevi u novobrdskoj opštini su danas prohodni. Međutim, kako je za Puls izjavio predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, iznenadne padavine i visoki snežni nanosi naneli su velike probleme građanima.
Putevi u novobrdskoj opštini prohodni
Čišćenje snega u Novom Brdu (Foto Puls)

Sneg i smetovi su doveli do otežanog snabdevanja električnom energijom, koja je, zbog vremenske nepogode, često bila u prekidu u domaćinstvima širom novobrdske opštine.

Zbog kvarova na električnoj mreži došlo je do prekida signala na televizijskim predajnicima i ostalim komunikacionim sistemima na Zelenom Vrhu, koji privremeno nisu bili u funkciji.

Zahvaljujući angažovanju čelnih ljudi opštine Novo Brdo, omogućen je prilaz svim putevima i mobilnim ekipama za otklanjanje kvara.

Od danas se može konstatovati da su svi putevi na teritoriji ove opštine prohodni i da građani mogu obavljati svoje svakodnevne poslove bez većih problema.

"Da bi se osigurala pomoć starijima, radnici lokalne samouprave biće angažovani i tokom vikenda”, izjavio je gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović.

On ističe da će, ako bude potrebe, opština Novo Brdo angažovati dodatnu mehanizaciju i ljudstvo na čišćenju puteva, kako bi se osigurala građanima stabilna saobraćajna komunikacija tokom zime.

Opština Novo Brdo prostire se na površini od preko 200 kvadratnih kilometara, od toga je gotovo više od 90 odsto brdsko-planinsko područje. Nadmorska visina dostiže i do 1.200 metara, zime su obično duge i surove, a putevi i pojedini zaseoci od snežnih nanosa ponekad su danima odsečeni od sveta.Ostale vesti

Obuka za konobare, prilika za posao

Turistička organizacija Gračanice, po drugi put, organizuje obuku za konobare. Priliku da nauče kako da ugoste mušterije u gračaničkim restoranima imaju nezaposleni mladi ljudi, ali i oni koji su se već oprobali u ovom poslu.

  • 30.09.2020
KM: Obustava rušenja lokala do daljeg
Rušenje ilegalno izgrađenih objekata u Kosovskoj Mitrovici obustavlja se do daljeg, obavestila je danas na javnoj raspravi vlasnike i korisnike lokala glavna izvršna službenica opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić. Ukoliko danas ne bude održana sednica i na njoj doneta odluka o stopiranju rušenja lokala na dve godine, građani, vlasnici i korisnici istih, za sutra najavljuju nove poteze, bez preciziranja o kakvim se tačno koracima radi.
  • 30.09.2020
Naim Ćeljaj novi ombudsman Kosova

Narednih pet godina Naim Ćeljaj obavljaće dužnost ombudspersona Kosova.

  • 29.09.2020
Porodice u staroj školi u Gračanici tri dana bez struje
U staroj školi u Gračanici dve porodice od subote nemaju struju. Do kvara je došlo nakon lošeg vremena, kada su kablovi pokidani. Stanarka Jelena Stanojević ističe da je ekipa Keds-a danas izašla na teren, ali da kvar nije rešen.
  • 28.09.2020
Budžetski prihodi Kosova za osam meseci manji oko 150 miliona
Zbog pandemije korona virusa, budžetski prihodi Kosova su za osam meseci oko 150 miliona evra manji, rečeno je u Carini i Poreskoj administraciji Kosova (PAK).
  • 27.09.2020
Može li zimnica bez ajvara?

Kada dođe kraj leta, na centralnom Kosovu počinje sezona spremanja zimnice. Žene, posebno one malo starije, tada su neverovatno užurbane i kreativne. Poseban ritual predstavlja spremanje ajvara.

  • 26.09.2020