Vesti
Društvo

Put Priština - Raška kod Dudinog krša i dalje zatvoren

Magistralni put Priština – Raška kod Dudinog krša i dalje je neprohodan, nakon što se 14. avgusta deo stene obrušio nakon obilnih kiša.

Put Priština - Raška kod Dudinog krša i dalje zatvoren
Gužve u Mitrovici zbog zatvorenog puta (Foto Radio Mitrovica sever)

Ni posle skoro mesec dana, put nije otvoren za saobraćaj, a policijske patrole sa obe strane usmeravaju sva vozila, uključujući velike šlepere, kroz sam grad.

To je doprinelo dodatnoj gužvi i otežanom putničkom saobraćaju kroz uže jezgro grada, a neretko se u samom centru stvori potpuni saobraćajni zastoj, jer vozači šlepera koji ne poznaju put, umesto da skrenu u ulicu koja kroz Bošnjačku mahalu vodi preko istočnog mosta u južni deo grada, nastave ka centru Severne Mitrovice.

Radojević: Mi smo nemoćni, nije u našoj nadležnosti

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da nema informacija kada će biti rešen problem, te da deonica na kojoj je došlo do odrona stene pripada teritoriji opštine Južna Mitrovica.

“Prema mojim informacijama oni čekaju od nadležnog ministarstva da reši taj problem, jer je u pitanju regionalni put Pritšina – Raška. Realno, imamo veliki porblem jer šleperi i autobusi prolaze pore dškola i prave kolaps u saobraćaju, ali mi smo nemoćni” rekao je Radojević.

Bahtir Mađuni, direktor za bezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica 14. avgusta, da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, dok je nekoliko porodica koja žive u kućama u blizini evakuisano, radi njihove sigurnosti i da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, te da je kontaktirano i nadležno ministarstvo.

Do danas, nema odgovora zašto je put i dalje zatvoren i da li je sama stena obezbeđena za bezbedan putnički saobraćaj.

U međuvremenu, građani su ogorčeni zbog preopterećnosti ulica, velikih gužvi, čestih zastoja i problema sa kojima se suočavaju svi učesnici u saobraćaju, i vozači i pešaci.Ostale vesti

Istraživanja: Nizak stepen poverenja u političare
Podaci dobijeni iz ovogodišnjeg istraživanja NVO Aktiv, “Analiza trendova - Stavovi srpske zajednice na Kosovu” pokazuju da je zadovoljstvo trenutnom političkom, ekonomskom i bezbednosnom situacijom veoma nisko. U poslednje dve godine poverenje prema političarima se dodatno urušilo. Ispitanici, njih 67 odsto kaže da na Kosovu ne postoje političke partije ili političari kojima veruju.
  • 28.11.2022
Dan zastave Albanije
Albanci širom sveta danas obeležavaju Dan zastave, odnosno 110. godišnjicu nezavisnosti Albanije. Na Kosovu se ovaj datum obeležava kao nacionalni praznik, pa većina javnih ustanova ne radi.
  • 28.11.2022
Nema više pola meseca odmora za lekare u srpskim sredinama – ukidaju se smene 15/15?

Lekari u zdravstvenim ustanovana koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije obavešteni su pre nekoliko dana da im se od ponedeljka 28.11.2022. godine ukida rad po smenama po dosadašnjem principu 15/15 ( 15 dana rade, a 15 odmaraju).

  • 27.11.2022
Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju
Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju ove nedelje, Srbija je konsenzusom izabrana za članicu, saopšteno je iz Vlade Republike Srbije.
  • 27.11.2022
Kišne šahte na meti lopova

Duž puta Gračanica - Laplje Selo - Čaglavica otvorene su 34 slivne šahte koje, u stanju u kakvom su, predstavljaju opasnost za vozače na putu, ali i pešake. Nadležni obećavaju rešenje problema do kraja godine.

  • 25.11.2022
Lik Rite Ore na poštanskim markama
Pevačica Rita Ora, koja je rođena u Prištini, postala je deo riznice poštanskih maraka Pošte Kosova.
  • 25.11.2022