Vesti
Društvo

Put Priština - Raška kod Dudinog krša i dalje zatvoren

Magistralni put Priština – Raška kod Dudinog krša i dalje je neprohodan, nakon što se 14. avgusta deo stene obrušio nakon obilnih kiša.

Put Priština - Raška kod Dudinog krša i dalje zatvoren
Gužve u Mitrovici zbog zatvorenog puta (Foto Radio Mitrovica sever)

Ni posle skoro mesec dana, put nije otvoren za saobraćaj, a policijske patrole sa obe strane usmeravaju sva vozila, uključujući velike šlepere, kroz sam grad.

To je doprinelo dodatnoj gužvi i otežanom putničkom saobraćaju kroz uže jezgro grada, a neretko se u samom centru stvori potpuni saobraćajni zastoj, jer vozači šlepera koji ne poznaju put, umesto da skrenu u ulicu koja kroz Bošnjačku mahalu vodi preko istočnog mosta u južni deo grada, nastave ka centru Severne Mitrovice.

Radojević: Mi smo nemoćni, nije u našoj nadležnosti

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da nema informacija kada će biti rešen problem, te da deonica na kojoj je došlo do odrona stene pripada teritoriji opštine Južna Mitrovica.

“Prema mojim informacijama oni čekaju od nadležnog ministarstva da reši taj problem, jer je u pitanju regionalni put Pritšina – Raška. Realno, imamo veliki porblem jer šleperi i autobusi prolaze pore dškola i prave kolaps u saobraćaju, ali mi smo nemoćni” rekao je Radojević.

Bahtir Mađuni, direktor za bezbednost i vanredne situacije u opštini Južna Mitrovica rekao je u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica 14. avgusta, da je jedna strana puta oslobođena kako bi omogućili kretanje, dok je nekoliko porodica koja žive u kućama u blizini evakuisano, radi njihove sigurnosti i da će se dalje raditi na obezbeđenju stene i podizanju barijera s puta, te da je kontaktirano i nadležno ministarstvo.

Do danas, nema odgovora zašto je put i dalje zatvoren i da li je sama stena obezbeđena za bezbedan putnički saobraćaj.

U međuvremenu, građani su ogorčeni zbog preopterećnosti ulica, velikih gužvi, čestih zastoja i problema sa kojima se suočavaju svi učesnici u saobraćaju, i vozači i pešaci.



Ostale vesti

Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023