Vesti
Društvo

Pušten u saobraćaj novi most kod Dudinog krša

Novi most na lokaciji Dudin krš, dužine 80 metara, koji povezuje Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška, svečano je danas otvoren za saobraćaj. Povodom 23. novembra Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice u II Svetskom ratu i Dana Opštine Kosovska Mitrovica,  most su zajedno otvorili pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.
Pušten u saobraćaj novi most kod Dudinog krša
Deonica puta Dudin krš (Foto Radio Mitrovica Sever)

Stojković je ovom prilikom rekla da je ova investicija veoma važna jer simboliše zajedništvo i povezivanje Srbije sa Kosovom.

"Ovaj most, dužine 80 metara, povezuje Kosovsku Mitrovicu sa državnim putem sa svim pristupnim saobraćajnicama, koje su takođe završene. Ovim projektom pokazujemo da ispunjavamo obećanja", istakla je Stojković i dodala da pored izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica u gradu se radi i na kompletnom opremanju putne infrastrukture.

Stojković je podsetila da je Kancelarija za KiM uložila sredstva i u izgradnju kružnog toka kao i rekonstrukciju ulica Lole Ribara i Rudarske čete.

"Mi nastavljamo sa ulaganjem, ne samo u putnu infrastrukturu već i u komunalnu i svaku drugu. Nastavljamo sa izgradnjom naše Kosovske Mitrovice, kako bi bila još lepša i još primamljivija za život naših građana", rekla je Stojković.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je naglasio je da je cilj i Vlade Srbije i njenog predsednika, kao i Kancelarije za KiM i PO Opštine Kosovska Mitrovica stvranje boljih uslova za život građana.

"Gotovo 140 miliona sredstava je obezbeđeno zaključkom Vlade Srbije za realizaciju ovog projekta koji je započet u avgustu mesecu, a sada je završen. Ovim će saobraćaj u gradu biti rasterećen", kazao je Spirić i dodao da će se u narednom periodu fokus staviti na zaštitu životne sredine, posebno na održavanje korita reke Ibar.

Spirić je najavio i angažovanje na izgradnji fudbalskog stadiona, što će podići sportske potencijale grada, a to je, kako je istakao, naročito važno za decu Kosovske Mitrovice.

On je zahvalio državnom vrhu Srbije na ulaganjima i izvođačima radova na tome što su ispoštovali sve zadate rokove.

"Ovaj most slobode i jedinstva trebalo bi da pokaže da svi moramo da ostanemo istrajni u demokratskoj borbi za bolji život svakog pojedinca u našem gradu", dodao je Spirić.

U nastavku programa obeležavanja Dana opštine, predstavnici lokalne samouprave sa delegacijom Kancelarije za KiM obiće će KBC Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Neradni dan na Kosovu

Kosovske institucije neće danas raditi zbog toga što je državni praznik Albanije proglašen i za praznik na Kosovu.

  • 29.11.2021
Priština: Vijori se zastava sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija

Povodom Dana nezavisnosti Albanije i albanske zastave, u blizini Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini, postavljena je velika zastava sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, kao i amblemom OVK.

  • 28.11.2021
Dan zastave Albanije-neradni dan na Kosovu
Albanija danas slavi 109 godina od proglašenja nezavisnosti. Ovaj datum uveliko se obeležava i na Kosovu, te će ponedeljak biti neradni dan za sve institucije.
  • 28.11.2021
Komandant KFOR-a sa vladikom Teodosijem o bezbednosti i međusobnoj toleranciji

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari je razgovarao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, naveli su iz ove misije na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

  • 26.11.2021
UNS o izmeni Krivičnog zakonika i zaštiti novinara
Okrugli sto koji je Udruženje novinara Srbije juče organizovalo u Novom Sadu pod nazivom „Izmene Кrivičnog zakonika između potvrde i osporavanja – mogu li se novinari izboriti za bolju zaštitu“ potvrdio je da je novinarima i medijskim radnicima potrebna bolja krivično-pravna zaštita. Učesnici su se složili da je na predloženom Nacrtu izmena i dopuna Кrivičnog zakonika koji je u javnoj raspravi potrebno još raditi i da u ovom obliku ne bi trebalo da bude usvojen.
  • 26.11.2021
Ambasadorka Srbije izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska

Ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili je izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska na period od dve godine. 

  • 26.11.2021