Vesti
Društvo

PU "Đurđevak" obeležio svoj Dan

Mališani Predškolske ustanove “Đurđevak” iz Gračanice i isturenih odeljenja u Lapljem Selu, Čaglavici i Preocu, danas su na najlepši mogući način, pesmom i igrom obeležili Dan svoje vaspitno-obrazovne institucije. Manifestaciji je prisustvovao i predsednik Srđan Popović koji im je poželeo srećno i bezbrižno detinjstvo.
PU
Dan PU "Đurđevak" (Foto Kim)

Obeležavajući dan svoje ustanove pod sloganom “Drži me za ruku”, deca PU “Đurđevak” pokazala su svojim roditeljima, bakama, dekama, batama i sekama svrhu svakodnevnog boravka u vrtićima.

Igrom, pesmom, recitacijama, danas se na pozorišnim daskama u Domu kulture u Gračanici više od 200 mališana predstavilo i poklonilo brojnoj publici. Šareni kostimi i raznovrsni rekviziti zasijali su danas na našim mališanima i upotpunili njihov bogat scenski nastup.

Direktor PU “Đurđevak” Verica Arsić istakla je da je prezadovoljna radom svojih zaposlenih, uslovima u kojima deca borave, i da će se truditi da tako bude i u buduće.

“Svoj rad u Prištini, “Đurđevak je posle rata nastavio u Gračanici. Danas u našim prostorijama boravi više od 500 dece. Imamo isturena odeljenja u Lapljem Selu, Preocu, Čaglavici. Roditelji su zadovoljni, a što je najbitnije, svoje zadovoljstvo svakodnevno pokazuju i naša dečica”, ističe Arsić.

Jedna od vaspitača u ovoj ustanovi Jadranka Jovanović rekla je da su svi zaposleni presrećni kada sav trud i rad sa decom mogu da pokažu u ovakvim posebnim danima.

“Danas će deca igrati, pevati, recitovati i zaista smo ponosni i na svoj rad, ali i na svoju direktoricu koja je uvek uz nas i trudi se da obezbedi sve što nam je potrebno kako bismo radili kako treba. Кoreografije i scenske kostime smo sa posebnim zadovoljstvom radili i posebno ističem odličnu saradnju sa roditeljima i decom”, navodi vaspitač Jadranka Jovanović.

Manifestaciji kojom je obležen dan Predškolske ustanove „Đurđevak“ prisustvovao je i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović koji je mališanima poželeo srećno i bezbrižno detinjstvo.

„Presrećan sam i ponosan na našu decu i što su nam pružili jedan ovakav dan u kojem smo svi uživali. Deci i vaspitačima čestitam praznik, a opštinsko rukovodstvo će se potruditi da im obezbedi najbolje uslove za odrastanje. Deca su naša najveća radost, bogatstvo i budućnost“, poručio je predsednik Popović.

 Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021