Vesti
Društvo

PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
Dečja nedelja u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt plus)

Mališani su na reviji prošetali sa kišobranima koje su, simbolično, sa jesenjim motivima, ukrasili uz pomoć roditelja.

„Danas smo povodom Dečje nedelje organizovali jednu kratku manfestaciju vesele prirode. To je bila modna revija šarenih kišobrana. Deca su kišobrane pripremila sa svojim roditeljima kod kuće. Znači da tu veliku zaslugu nose i roditelji i njima hvala na učešću“, navela je vaspitačica Marija Biševac.

Osim zadate teme jeseni, deca su imala slobodu da izraze svoju kreativnost i kroz samostalni izbor dekoracija za svoje kišobrane.

Žiri je nakon revije odabrao dva najlepša kišobrana, a zahvalnice za učešće su dobili svi učesnici.

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” raznovrsnim programom obeležava Dečju nedelju.

Prethodnih dana održane se različite aktivnosti, koje mališane podstiču da na zabavan i kreativan način, razvijaju svoj puni potencijal.

Polaznike ove ustanove sutra očekuje sportski dan – "Da se raste zdravo, sport je ono pravo", u cilju podsticanja dece za bavljenjem sportom.

Dečja nedelja ove godine obeležava se od 3. do 9. oktobra.Ostale vesti

Predavanje o značaju prevencije HIV-a/AIDS-a u Medicinskoj školi

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv HIV-a/AIDS-a, Đački parlament Medicinske škole u Lapljem Selu u saradnji sa Crvenim krstom organizovao je predavanje o značaju prevencije protiv ove bolesti za učenike.

  • 01.12.2022
Šljivovica upisana na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa
Društvene prakse i znanja u vezi s pripremom i upotrebom tradicionalnog pića od šljive - šljivovice, element nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije upisan je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva.
  • 01.12.2022
„Beli božur“ Gordani Đorić, „Crni“ Aljbinu Kurtiju

Priznanje „Beli božur“ za najbolju saradnju sa medijima, po odluci novinara, članova Udruženje novinara Srbije na Кosovu, ove godine je pripalo predsednici Udruženja poslovnih žena „Avenija” Gordani Đorić. „Crni božur“ za najlošiju saradnju sa novinarima dobio je premijer Kosova Aljbin Кurti.

  • 01.12.2022
Od danas prijave mladih za 5.000 dinara

Mladi koji imaju između 16 i 29 godina mogu od danas do 15. decembra da se prijave za pomoć države od 5.000 dinara.

  • 01.12.2022
U Prištini danas protest zbog ubijanja žena
Kolektiv za feminističku misao i akciju održaće danas proteste u Prištini tražeći da se ubistva žena koje su izvršili muškarci tretiraju kao vanredna situacija na Kosovu.
  • 01.12.2022
Čaglavica: Raskopana ulica problem za vozače, nadležni obećavaju saniranje
Stefanova ulica u Čaglavici je početkom novembra raskopana bez upozorenja stanovništva na radove. Koristi se za u saobraćaj, ali još uvek nije sanirana. Direktorica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Opštini Gračanica Aleksandra Đekić potvrdila je za Kim da ima prijave o vrlo lošem stanju ove saobraćajnice.
  • 30.11.2022