Vesti
Društvo

PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
Dečja nedelja u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt plus)

Mališani su na reviji prošetali sa kišobranima koje su, simbolično, sa jesenjim motivima, ukrasili uz pomoć roditelja.

„Danas smo povodom Dečje nedelje organizovali jednu kratku manfestaciju vesele prirode. To je bila modna revija šarenih kišobrana. Deca su kišobrane pripremila sa svojim roditeljima kod kuće. Znači da tu veliku zaslugu nose i roditelji i njima hvala na učešću“, navela je vaspitačica Marija Biševac.

Osim zadate teme jeseni, deca su imala slobodu da izraze svoju kreativnost i kroz samostalni izbor dekoracija za svoje kišobrane.

Žiri je nakon revije odabrao dva najlepša kišobrana, a zahvalnice za učešće su dobili svi učesnici.

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” raznovrsnim programom obeležava Dečju nedelju.

Prethodnih dana održane se različite aktivnosti, koje mališane podstiču da na zabavan i kreativan način, razvijaju svoj puni potencijal.

Polaznike ove ustanove sutra očekuje sportski dan – "Da se raste zdravo, sport je ono pravo", u cilju podsticanja dece za bavljenjem sportom.

Dečja nedelja ove godine obeležava se od 3. do 9. oktobra.Ostale vesti

Gračanica: Radionica za programiranje za učenike viših razreda osnovnih škola
U Interaktivnom multimedijalnom centru smeštenom u zgradi Narodne biblioteke u Gračanici održava se radionica za programiranje. Podeljeni u devet grupa, učenici sedmog i osmog razreda, izrađuju projekte koje će predstaviti na kraju ove obuke u junu.
  • 25.03.2023
Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023