PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, promovisao je doktore nauka sa četiri fakulteta, a od 10 njih, najviše doktora je sa Medicinskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Prištinski univerzitet (Foto: Radio Kontakt Plus)

Na svečanosti koja je održana danas u Rektoratu Prištinskog univerziteta, promovisani su novi doktori sa Medicinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Poljoprivrednog i Filozofskog fakulteta.

Ove godine, Medicinski fakultet i Fakultet tehničkih nauka su iznedrili po četiri nova doktora nauka, dok su Filozofski i Poljoprivredni fakultet bogatiji za još po jednog.

Pozdravljajući nove doktore nauka, prof. dr Zdravko Vitošević, vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je poručio da su samo obrazovani ljudi sposobni da budu pokretači svih društvenih aktivnosti.

“Obrazovanje je suštinski osnov života i egzistencijalna potreba svakog čoveka, proces koji se odvija u obrazovnim institucijama, ali kao što znamo i van njih. Obrazovanje je istovremeno i društveni proces koji predstavlja put za ostvarivanje svih vrednosti. Zato se ne treba zadovoljiti određenim fondom znanja i time završiti svoj put. S obzirom da se svet menja neverovatnom brzinom, a postojeće znanje i veštine sve brže zastarevaju, neophodno je kontinuirano obrazovanje, odnosno učenje tokom čitavog života.”

Obrazovanje je uvek bilo i uvek će biti najefikasniji način za rešavanje problema, takođe dodaje.

“Ono se suprotstavlja neznanju i pomaže u stvaranju društva bez predrasuda, koje prihvata i poštuje svakog pojedinca. Sticanje novih znanja i veština kroz proces obrazovanja najbolja su garancija da će mladi izrasti u prave ljude, sa pravilnim vrednosnim sistemom, koji mogu značajno da doprinesu unapređenju društva u kojem živimo”, poručio je prof. dr Vitošević.

Ostale vesti

 • "Zdravstveni sistem je bitan za opstanak naroda na Kosovu"

  Srednjoj Medicinskoj školi u Lepini danas je uručena donacija apoteke „Beograd“ u vidu školskog pribora i rančeva. Poklone je uručila direktorka ove apoteke Jasminka Bjeletić koja je kasnije obišla i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

 • Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je sa Evropskom investicionom bankom ugovor o zajmu, vredan 100 miliona evra, i ugovor o investicionom grantu, vredan 40,6 miliona evra za izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština.

 • Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Češki državljani koji su prošle nedelje uhapšeni na Kosovu zbog sumnje da su planirali da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija" tokom utakmice čeških i kosovskih fudbalera, odbacili su kao "laži" navode prištinskih medija da su huligani i dodali da nisu ni nameravali da prisustvuju utakmici već da su planirali da dostave humanitarnu pomoć jednoj porodici u Metohiji i prisustvuju venčanju na koje su pozvani.

 • ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  Medijske slobode su ključni element vladavine prava. Nema napretka na putu ka EU bez slobode izražavanja i slobode medija, naveo je u video poruci upućenoj učesnicima foruma Medijski dani EU-Zapadni Balkan 2019. odlazeći evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane