PU bogatiji za 10 novih doktora nauka

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, promovisao je doktore nauka sa četiri fakulteta, a od 10 njih, najviše doktora je sa Medicinskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prištinski univerzitet (Foto: Radio Kontakt Plus)

Na svečanosti koja je održana danas u Rektoratu Prištinskog univerziteta, promovisani su novi doktori sa Medicinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Poljoprivrednog i Filozofskog fakulteta.

Ove godine, Medicinski fakultet i Fakultet tehničkih nauka su iznedrili po četiri nova doktora nauka, dok su Filozofski i Poljoprivredni fakultet bogatiji za još po jednog.

Pozdravljajući nove doktore nauka, prof. dr Zdravko Vitošević, vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je poručio da su samo obrazovani ljudi sposobni da budu pokretači svih društvenih aktivnosti.

“Obrazovanje je suštinski osnov života i egzistencijalna potreba svakog čoveka, proces koji se odvija u obrazovnim institucijama, ali kao što znamo i van njih. Obrazovanje je istovremeno i društveni proces koji predstavlja put za ostvarivanje svih vrednosti. Zato se ne treba zadovoljiti određenim fondom znanja i time završiti svoj put. S obzirom da se svet menja neverovatnom brzinom, a postojeće znanje i veštine sve brže zastarevaju, neophodno je kontinuirano obrazovanje, odnosno učenje tokom čitavog života.”

Obrazovanje je uvek bilo i uvek će biti najefikasniji način za rešavanje problema, takođe dodaje.

“Ono se suprotstavlja neznanju i pomaže u stvaranju društva bez predrasuda, koje prihvata i poštuje svakog pojedinca. Sticanje novih znanja i veština kroz proces obrazovanja najbolja su garancija da će mladi izrasti u prave ljude, sa pravilnim vrednosnim sistemom, koji mogu značajno da doprinesu unapređenju društva u kojem živimo”, poručio je prof. dr Vitošević.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane