Vesti
Društvo

Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor

Isplati pomoći od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu prethodiće revizija podnetih prijava, saopštio je kosovski ministar finansija Hekuran Murati, prenose prištinski mediji.
Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor
Ilustracija (Foto Unsplash)

Murati je na konferenciji za medije kazao da će uskoro doći do formiranja komisije koja će započeti sa obradom podnetih prijava.

„Proces je još uvek otvoren za podnošenje prijava i čekamo prijave u kontinuitetu, a sledeće nedelje, verujem da će se formirati komisija za razmatranje koja će tada obraditi sve prijave i moći će da počne isplata za ovu kategoriju“, kazao je Murati, prenosi Gazeta Express.

Ovaj ministar je danas saopštio i da kosovska vlada izdvaja 1.7 miliona evra kako bi se obezbedili prehrambeni paketi za ugrožene porodice.

Precizirao je da je potpisan ugovor sa ukupno 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih paketa.

Isporuka paketa za ugrožene porodice predviđena je merom za podršku porodici.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je nedavno novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 evra dobiti i radnici u privatnom i javnom sektoru, kao i studenti.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu od 100 evra za penzionere na Kosovu, a 27. aprila Murati je potvrdio da se ujedno započelo sa isplatom duple socijale.

Konkurs za apliciranja za novčanu pomoć od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu otvoren je pre desetak dana. Ovu pomoć bi, prema najavi, trebalo da dobiju oni radnici čija plata ne prelazi 1.000 evra.Ostale vesti

Na sednici Odbora za osobe sa posebnim potrebama SO Gračanica upućen je zahtev za obezbedjivanje boljih uslova i neophodnih sredstava za njihov život.

  • 03.02.2023
Odbor za javne službe održao je prvu vanrednu sednicu. Veće angažovanje opštinske inspekcije u sprečavanju stvaranja divljih deponija, obeležavanje belih traka i stanje na putevima, ali i učestale poplave, bile su teme zasedanja. 
  • 03.02.2023
Odbor za obrazovanje: Školama obezbeđen ogrev, uskoro humanitarni turnir
Drugo polugodište u svim školama na teritoriji opštine Gračanica je počelo na vreme, a nastava se odvija neposredno. Srednjoškolci su se u školske klupe vratili 16, a osnovci 23. januara. Sve škole trenutno imaju dovoljnu količinu ogreva, rečeno je na prvoj vandrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u skupštinskoj sali Opštine Gračanica. 
  • 02.02.2023
Todić: Radovi u selu Dren se danas ne izvode
"Jutros smo obavešteni da danas radovi na proširenju puta u selu Dren neće biti izvođeni. Međutim, na licu mesta je i dalje prisutna policija, kao i meštani i vlasnici parcela koje su tema ekproprijacije", potvrdio je za KoSSev predsednik PO opštine Leposavić, Zoran Todić.
  • 02.02.2023
Srbi iz sela Dren i danas protestuju, traže momentalnu obustavu radova

Žitelji sela Dren kod Leposavića proveli su noć na otvorenom, na putu koji vodi ka njihovim imanjima, gde se radi na otvaranju novih puteva i proširenju postojećih zbog gradnje policijske baze. Oni zahtevaju momentalno obustavljanje radova.

  • 02.02.2023
Miran protest u selu Dren; Izvode se radovi na putu gde je uzurpirano zemljušte
Na putu koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci vlade u Prištini izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije. Žitelji Drena mirno protestuju zbog radova.
  • 01.02.2023