Vesti
Društvo

Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor

Isplati pomoći od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu prethodiće revizija podnetih prijava, saopštio je kosovski ministar finansija Hekuran Murati, prenose prištinski mediji.
Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor
Ilustracija (Foto Unsplash)

Murati je na konferenciji za medije kazao da će uskoro doći do formiranja komisije koja će započeti sa obradom podnetih prijava.

„Proces je još uvek otvoren za podnošenje prijava i čekamo prijave u kontinuitetu, a sledeće nedelje, verujem da će se formirati komisija za razmatranje koja će tada obraditi sve prijave i moći će da počne isplata za ovu kategoriju“, kazao je Murati, prenosi Gazeta Express.

Ovaj ministar je danas saopštio i da kosovska vlada izdvaja 1.7 miliona evra kako bi se obezbedili prehrambeni paketi za ugrožene porodice.

Precizirao je da je potpisan ugovor sa ukupno 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih paketa.

Isporuka paketa za ugrožene porodice predviđena je merom za podršku porodici.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je nedavno novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 evra dobiti i radnici u privatnom i javnom sektoru, kao i studenti.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu od 100 evra za penzionere na Kosovu, a 27. aprila Murati je potvrdio da se ujedno započelo sa isplatom duple socijale.

Konkurs za apliciranja za novčanu pomoć od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu otvoren je pre desetak dana. Ovu pomoć bi, prema najavi, trebalo da dobiju oni radnici čija plata ne prelazi 1.000 evra.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
  • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
  • 20.09.2023