Vesti
Društvo

Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor

Isplati pomoći od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu prethodiće revizija podnetih prijava, saopštio je kosovski ministar finansija Hekuran Murati, prenose prištinski mediji.
Prvo revizija prijava pa isplata 100 evra za privatni sektor
Ilustracija (Foto Unsplash)

Murati je na konferenciji za medije kazao da će uskoro doći do formiranja komisije koja će započeti sa obradom podnetih prijava.

„Proces je još uvek otvoren za podnošenje prijava i čekamo prijave u kontinuitetu, a sledeće nedelje, verujem da će se formirati komisija za razmatranje koja će tada obraditi sve prijave i moći će da počne isplata za ovu kategoriju“, kazao je Murati, prenosi Gazeta Express.

Ovaj ministar je danas saopštio i da kosovska vlada izdvaja 1.7 miliona evra kako bi se obezbedili prehrambeni paketi za ugrožene porodice.

Precizirao je da je potpisan ugovor sa ukupno 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih paketa.

Isporuka paketa za ugrožene porodice predviđena je merom za podršku porodici.

Podsetimo, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je nedavno novi paket pomoći građanima, koji će biti od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora.

Tada je kazao da će za april mesec biti udvostručena socijalna pomoć, a da će osim penzionera, po 100 evra dobiti i radnici u privatnom i javnom sektoru, kao i studenti.

Kosovska vlada već je izvršila uplatu od 100 evra za penzionere na Kosovu, a 27. aprila Murati je potvrdio da se ujedno započelo sa isplatom duple socijale.

Konkurs za apliciranja za novčanu pomoć od 100 evra za radnike u privatnom sektoru na Kosovu otvoren je pre desetak dana. Ovu pomoć bi, prema najavi, trebalo da dobiju oni radnici čija plata ne prelazi 1.000 evra.Ostale vesti

KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022
Polaganje završnog ispita
Iz Vlade Srbije je saopšteno da su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za IT i eUpravu obavili sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake održati 27, 28. i 29. juna.
  • 23.06.2022
Tviter tesira beleške od 2.500 reči
Društvena mreža Tviter isprobava novu funkciju koja omogućava korisnicima blogovanje u dužem formatu do čak 2.500 reči, koja se zove Tviter beleške (Twitter notes), javlja Bi-Bi-Si (BBC).
  • 23.06.2022