Vesti
Društvo

Prvi ’’Vidovdanski moto skup’’ sledećeg vikenda u Kosovskoj Mitrovici

Prvi “Vidovdanski moto skup“ biće održan u Kosovskoj Mitrovici u subotu 25. juna, u organizaciji Moto kluba „Gazimestan“.
Prvi ’’Vidovdanski moto skup’’ sledećeg vikenda u Kosovskoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Igor Vuković)

Centralni deo manifestacije je muzički program koji će od 19h, biti održan na ploči kod STŠ „Mihajlo Petrović Alas“, a u okviru kojeg će, nakon uvodnog nastupa lokalnih muzičara (DJ Joe i Kontra bend iz Štrpca) koncert održati rok grupa Kerber.

Kako je za Radio Kosovska Mitrovica rekao predsednik moto kluba „Gazimestan“ Dušan Mlađović, ova manifestacija se održava prvi put u ovoj organizaciji, i za razliku od „Bajk rok misije“ koja je ranijih godina održavana, „Vidovdanski moto skup“ podrazumeva spontano okupljanje bajkera iz celog regiona, bez defilea i organizovanog kretanja glavnim državnim i opštinskim putevima.

Poenta je, kako kaže, da u večernjim satima svi stignu do Kosovske Mitrovice i zajedno uživaju u druženju i dobroj muzici.

„Najveća podrška i partner u organizaciji je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, lokalne samouprave sa severa Kosova i Metohije i mnogobrojni pojedinci sa lokala“ kaže Mlađović.

Od njega saznajemo da je Moto klub „Gazimestan“ formiran prošle godine u decembru. Sedište kluba je u Zvečanu, ali okuplja bajkere iz cele zemlje i trenutno oh je 12 najaktivnijih.

„Formalno, klub je oformljen u decembru prošle godine, ali mi se družimo i vozimo zajedno duže od dve godine. Naš član može biti svako ko se pronađe u ovoj priči“ kaže naš sagovornik.

Inače, manifestacija je humanitarnog karaktera i sav prikupljen prihod, biće upućen braći Lazaru i Božidaru Radosavljenić iz sela Ulije kod Leposavića.

 Ostale vesti

Dođite na Kosovo i Metohiju i naučite vašu decu šta je čovek

U pohode Kosovu i Metohiji na Vidovdan ove 2022. godine, među više stotina poklonika sa raznih strana Srbije i sveta, bio je i sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane. Velika Plana je mesto gde je, po blagoslovu nadležnog episkopa, otac Predrag na parohiji od 2018. godine.

  • 01.07.2022
Objavljeni preliminarni rezultati male mature, moguća provera elektronskim putem
Preliminarni rezultati male mature objavljeni su na portalu Moja srednja škola, kao i sva tri testa koje su osmaci rešavali. Za đake koji nemaju mogućnost da rezultatima i testovima pristupi elektronski, rezultati su dostupni u matičnim osnovnim školama.
  • 01.07.2022
Mališani iz Metohije u Bijeljini
U zgradi Gadske uprave Grada Bijeljina, gradonačelnik Ljubiša Petrović primio je  mališane sa Kosova i Metohije, koji borave u Bijeljini u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije sa decom Republike Srpske“.
  • 01.07.2022
Omladinski centar u Orahovcu, mesto koje spaja zajednice

Omladinski centar u Orahovcu osnovan je 2000-te godine. Njegova funkcija je da okuplja mlade generacije kroz razne kurseve i aktivnosti.

  • 30.06.2022
OG: Pojačane kontrole saobraćaja na  putevima
Rukovodstvo opštine Gračanica održalo je jutros radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na lokalnom putu Laplje Selo Gračanica ali i na svim ostalim lokalnim i regionalnim putevima u opštini Gračanica posebno na  tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.
  • 30.06.2022
Patrijarh sa Abazovićem: Postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora

Patrijarh srpski Porfirije rekao je nakon sastanka sa crnogorskim premijerom da je u principu postignuta saglasnost oko Temeljnog ugovora. Pitanje Temeljnog ugovora će biti rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crne Gore koja je sekularna, rekao je Dritan Abazović.

  • 30.06.2022