Prvi dan meda u Novom Brdu

Međunarodna privredna manifestacija "Prvi dan meda“ održana je danas u selu Prekovce novobrdske opštine. U jednom od najsiromašnijih  krajeva na Balkanu, proizvode se najbolji pčelinji proizvodi.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa Dana meda (Foto Puls)

Na manifestaciji je učestvovalo više od 20 individualnih proizvođača meda, ali i pčelarskih društava iz Sirinićke župe, Gračanice i novobrdskog kraja.

Mikroklima i zdrava životna sredina u kojoj gotovo i da nema zagađivača, čini Novo Brdo jednom od najkvalitetnijim regionima za gajenje pčela i proizvodnju meda na čitavom Balkanu.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović, obraćajući se pčelarima, rekao je da ovo prva manifestacija takve vrste u toj opštini, ali da postoje šanse da postane i tradicionalna.

"Pre par godina počeli smo da stvaramo udruženje koje bi prezentovalo naš brend, ne samo med, ne samo u našem regionu, nego i šire. Posetili smo više sajmova i predavanja od strane eminentnih stručnjaka i želimo da budemo primer drugima“, rekao je Ivanović za RTV Puls.

Nagrade najboljim pčelarima uručio je predsednik Udruženja pčelara "Matica NB“ Novo Brdo Tihomir Bogdanović, koji je ujedno organizator ove najslađe manifestacije u Kosovskom Pomoravlju.

Predswdnik Udruženja pčelara "Gradot“ u Tetovu Driton Dikena istakao je da Novo Brdo ima odlične uslove za razvoj pčelarstva.

"Ulaganje u pčele i pčelarstvo, doprineće i nama, i našem životu“, rekao je Dikena.

Prezentaciji meda i drugih pčelinjih proizvoda prisustvovalo je u Novom Brdu više od stotinu ljudi, svih generacija, koji su na licu mesta mogli da se uvere u kvalitet meda i kupe ovaj eliksir života po pristupačnim cenama.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane